Bir garip kiralık ilanı: Dükkanına astığı yazıyla duyurdu! Gören dönüp bir daha baktı

Elazığ'da dükkanını kiraya vermek isteyen adam, aylık 2 gram altın, 100 litre mazot ya da yıllık 50 bin lira seçenekleri sunmuştu. İş yeri sahibi kiralık ilanını değiştirdi. İlanı dükkanına asan adamın seçeneklerini görenler şoka uğradı.

GİRİŞ 09.10.2024 13:50 GÜNCELLEME 09.10.2024 13:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Elazığ'ın merkez Nailbey Mahallesi'nde 40 metrekare dükkanı bulunan, behçet hastası yüzde 83 engelli Fethi Ahmet Taş, boşalan dükkanını Ağustos ayında kiraya vermek istedi.

Taş, 2 gram 24 ayar altın, 100 litre mazot ya da 50 bin lira peşin seçenekleri sunarak afişi dükkanına asmıştı.

Elazığ'da şaşırtan 'kiralık' ilanı: Gören dönüp bir daha bakıyorElazığ'da şaşırtan 'kiralık' ilanı: Gören dönüp bir daha bakıyor

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASINDAN SONRA İLANINI DEĞİŞTİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının, kira bedelinin altın cinsi veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacağını açıklaması üzerine Taş, ilanı değiştirdi.

Bu eve 50 bin lira kira istedi!Bu eve 50 bin lira kira istedi!

Takas usulüne devam eden Taş, bu kez kira olarak 450 ekmek veya 175 litre köy sütü bedeli ya da yıllık 50 bin lira nakit istedi.

2 GRAM ALTINDAN 175 LİTRE SÜTE DÖNDÜ

Daha önceden kira bedeli olarak mazot istediğini belirten Taş, ''İl dışında yaşadığımız için buraya gidip gelmem kolay olmuyor. Daha önce 2 gram altın bedeli, 100 litre mazot bedeli ve yıllık 50 bin lira peşinat olarak kira bedeli belirlemiştim. Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı genelgede Türk Lirası'nı Koruma Kanunu'na göre insanların dövize endeksli bir ürün kiralayamayacaklarını belirtmişlerdi. Ben de bugün gelip bu yazımı kaldırdım. Şimdi ise Türk lirasına endeksli 450 ekmek bedelli, 175 litre köylü süt bedeli ya da yıllık 50 bin lira peşin paramı verin dükkanımı tutun diyorum. Bir de 450 ekmek ya da 175 litre köy sütü bedelinde 3 yılda bir yüzde 10 zam yapmak kaydıyla anlaşmak istiyorum” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • TC vatandaşı 27 dakika önce Şikayet Et
    Böyle altın kirasını ödeyeceğim diyerek kiralayan ödemez zaten normal bir insan burayı tutmaz yani aslında bela arar gibi bir ilan olmuş
    Cevapla
  • TC vatandaşı 30 dakika önce Şikayet Et
    Emlak çılarda kirasını market pazar harcamaları altın olarak yapsın petrol dolar gümüş olarak da olabilir
    Cevapla
  • Kul insan 43 dakika önce Şikayet Et
    Bir mesaj veriyor sanırım. Paranın geçmediği günler gelecek diye olabilir. Ve nitekim ilim bilim adamları bunları söylüyorlar. Dünyada şuan ekonomik savaş devam ediyor. Gün gelecek insanlar köylere dağlara gelecekler. Şehirler yaşanmaz hale gelirse ne olacak.
    Cevapla
  • mehmet 49 dakika önce Şikayet Et
    O dükkanı önce güzel bir dekorasyon yap o eski cam çerçeve ,taban tavan ışıl ışıl olsunki belki ozaman düşünülebilir
    Cevapla
  • HAKAN 59 dakika önce Şikayet Et
    kimseyi senin eline düşürmesin allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İş dünyasından ‘altın konut’ modeli önerisi!
MEB'den okullarda köklü değişiklik! Yüzyıl sonra özüne dönüyor