TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri Beyrut'a gitti! 2 bin 500 kişi tahliye ediliyor

Son dakika haberi... Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, yaptığı açıklamada, Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesinin başladığını duyurdu. Türkiye'ye gelecek 2 bin 500 kişi, Beyrut limanında toplandı.

GİRİŞ 09.10.2024 11:58 GÜNCELLEME 09.10.2024 15:08
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Beyrut Limanı'na gelen Türk vatandaşları, Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerini bekliyor.

İsrail'in Lübnan'a yönelik hem havadan hem karadan saldırıları sürerken Türkiye dahil birçok ülke vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2 BİN 500 KİŞİ BEYRUT LİMANI'NDA TOPLANDI

Ulusoy, Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesinin başladığını ve 2 bin 500 kişinin Beyrut Limanı'nda toplandığını bildirdi.

Ulusoy, İsrail'in saldırganlığı artarsa tahliye sayısının artabileceğini belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan çıkacak gemi, ilk olarak Mersin'e ulaşacak.

Mersin'de vatandaşların gelişi bekleniyor.

Gemilerden insani yardımların boşaltılacağını ve daha sonra Türk vatandaşlarının bindirileceği belirten büyükelçi, yolculuğun 12 saat kadar sürmesinin beklendiğini aktardı.

GEMİLER 300 TON YARDIM GÖTÜRÜYOR

Büyükelçi Ulusoy, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada da İsrail'in son saldırılarının başkent Beyrut'u hedef aldığına işaret etti. Türk vatandaşlarının birçoğunun Beyrut'un mahallelerinde yaşaması sebebiyle tahliye taleplerinin geldiğini dile getirdi.

Türkiye'den giden gemilerin 300 ton yardımla Lübnan'a ulaşacağını belirten Beyrut büyükelçisi, şu bilgileri paylaştı:

"Hem AFAD'ın hem Kızılay'ın hem bazı derneklerimizin güçlerini birleştirerek Lübnanlı kardeşlerimize bu zor günlerinde temel ihtiyaçlarını karşılanması için gönderdikleri yatak, çadır, battaniye, gıda kolisi, mutfak eşyaları ve hijyen setleri bulunuyor."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Ali 45 dakika önce Şikayet Et
    Gitmişken birkaç siyonist uçağı düşürün birkaç bin siyonist öldürün boş gelmeyin. Bakın artık bir çaresine şanınıza yakışanı yapın
    Cevapla
  • memo can 45 dakika önce Şikayet Et
    gemiler varmis 5 dk evvel
    Cevapla
  • muammer 51 dakika önce Şikayet Et
    geldiğimiz aşamada slahlı gücümüz bu kadar iyi olmasaydı bizede saldırı düzenlerdi bu ülke s400 savunma sistemlerini niye aldık ki diyen birisi bu ülkede 15. sene ana muhalefet liderliği yaptı türkiyede yaşayan her bir fert Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmesi gerekir
    Cevapla
  • vatandaş 53 dakika önce Şikayet Et
    Lübnan aklını kullanıp katar gibi, libya gibi bize yakınlaşsaydın şimdi böyle olmayacaktı.. İlk bunu limanınızdaki patlamada...İsrailin amacı çevresindeki ülkeleri zayıflatıp kendine bağımlı hale getirmekti bunuda yaptı güzsüz kişilik olarakda zayıflar artık.. Lübnan suriyeden çıkartılan pkk kamplarını ülkende açtığınıda unutmadık.. O kamplardan eğitilip ülkemizde onlarca şehit verdik..
    Cevapla
  • aziz 1 saat önce Şikayet Et
    yaşa varol. fiilstine cihadi destek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan isyan etti! Düzenleme talimatı
İsrail Şam'ı vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı