Twitch kapatılacak mı? Twitch platformu kapatılıyor mu?

Çocuklara yönelik şantaj ve istismar gibi iddialar ile gündeme gelen Discord platformuna getirilen erişim engeli ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Burası tamamen kapalı bir sistem. Bizim güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar. Bize şikayet gelmesi olayında biz müdahil olabiliyoruz." dedi. Bu olayın ardından bir başka yayın platformu olan Twitch'e erişim engeli getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. Peki, Twitch kapatılacak mı? Twitch platformu kapatılıyor mu?

Twitch kapatılacak mı? Twitch platformu kapatılıyor mu?
Twitch kapatılacak mı? Twitch platformu kapatılıyor mu?
GİRİŞ 09.10.2024 15:02 GÜNCELLEME 09.10.2024 15:22

Telegram ve Discord üzerinden yapılan paylaşımlara tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Çocuklara yönelik şantaj ve istismar gibi iddialar ile gündeme gelen Discord platformuna getirilen erişim engeli sonrasında akıllara bir başka yayın platformu olan Twitch geldi. Ayrıca Bakan Uraloğlu, Discord'un tamamen kapalı bir sistem olduğunu belirtti. Peki, Twitch kapatılacak mı? Twitch platformu kapatılıyor mu?

TWİTCH KAPATILACAK MI?

Çevrimiçi yayın platformu olan Twitch'in Türkiye'de kapatılıp kapatılamayacağına dair resmi bir açıklama yoktur. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimize ekleyeceğiz.

TWİTCH PLATFORMU KAPATILIYOR MU?

Discord gibi platformların toplum tarafından ivedilikle kapatılması istendiğini belirten Uraloğlu, "Bugün bütün toplum kesimlerinde beraber hareket etmemiz gerekiyor. Discord'ta kendi bilgilerinin IP adresleri dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz erişim engeli getirdik." dedi.

Ayrıca Bakan Uraloğlu, Discord'un her şeyinin denetlenmesine izin vermediklerini ve platformunda kapatılmasının ardından büyük bir memnuniyet duyulduğunu ifade etti. 

Bir başka yayın platformu Twitch'in kapatılacağına dair bir açıklama bulunmamaktadır.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KPSS şartı aranmıyor! GSB ve kaymakamlıklara 2400 personel alınacak: Şartlar neler?
Cumhurbaşkanı Erdoğan isyan etti! Düzenleme talimatı