Haniye'nin ailesinin katılımıyla İstanbul'da "Özgür Filistin" kongresi

Medya Platformu, İstanbul'da "Uluslararası Özgür Filistin Kongresi" düzenleyecek. Gazze katliamı, Doğu Türkistan'daki durum ve Lübnan saldırılarının ele alınacağı programa, Şehit Haniye'nin ailesi de katılacak.

GİRİŞ 09.10.2024 15:25 GÜNCELLEME 09.10.2024 17:39

Medya Platformu'nun düzenlediği ve Başkanlığını Mustafa Açıkgöz'ün, Koordinatörlüğünü akademisyen Adem Palabıyık'ın, düzenleme heyetinde Ahmed Durkaya, Selda Ercaner, Metin Sakınç, Fatih Çiçek, Hatice Başak Çınar, Harun Reşit Çınar ve Turgut Özmutafoğlu nun bulunduğu, Uluslararası Özgür Filistin Kongresi, 12 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek. 

Kongreye, İran'da şehit edilen İsmail Heniye'nin çocukları Katar'dan gelerek önemli isimlerle bir araya gelecekler.

İsmail Haniye'nin oğlu Abdusselam Haniye.

Kongrede, Gazze katliamı, Avrupa liderlerinin sessizliği, medyanın Gazze tutumu, protest duruş ve Doğu Türkistan gibi konular ele alınacak. Ayrıca, İsrail’in kaçırdığı çocuklar ve Lübnan saldırısına dair analizler de sunulacak.

Kongre Başkanı Mustafa Açıkgöz, duyarlı vatandaşları ve akademisyenleri kongreye davet ederek, "Gazze’de yaşananları tüm yönleriyle akademik, sanat ve medya dünyasının bakış açısıyla ele almayı ve dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Kongre sonrasında ABD Konsolosluğu önünde basın açıklamamıza tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Mustafa Açıkgöz.

Koordinatör Adem Palabıyık ise, "İsrail’in işgal ve katliam sürecini her boyutu ile ele alacağız. Bununla birlikte Heniye'nin çocuklarının ilk defa bir kongrede yer alması dünyaya önemli bir mesaj olacaktır. Kongre sonuç taslağı, kongre sonrasında ABD Konsolosluğu önünde açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Adem Palabıyık.

Kongreye, Türkiye'den, Filistin'den ve yurtdışından önemli akademisyenler ve fikir insanları katılacak. Katılımcı isimler arasında şunlar bulunuyor:

Nilhan Osmanoğlu (2. Abdülhamit Torunu)
Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu (2. Abdülhamit Torunu)
Ayçin Kantoğlu (Çevirmen)
Abdussalam Haniye
Hammam Haniye
Münir Şefik(Mütefekkir)
Erkan Tan
Necmettin Erbakan Akyüz
Ali Nuri Türkoğlu 
Celal Al
Dr. Adem Palabıyık (Bitlis Eren University)
Dr. Sami El-İryan (İstanbul Sabahattin Zaim University)
Dr. Muhsin Salih ( Mütefekkir)
Dr. Mervan Ebu Ras (Filistin Alimler Birliği Başkanı)
Dr. Sadık Abdullah (Akademisyen)
Dr. Usame Al-Aşkar
Dr. Fadi Zatari (İstanbul Sabahattin Zaim University)
Dr. Mahmoud Alnaffar (Qatar University)
Dr. Nour Alhila (Ibn Haldun University)
Dr. Nour Naim (Executive Director of AI Minds Academy)
Dr. Said Elhaj (Writer/Academician)
Dr. Taner Kamacı (Doktor)
Dr. Yaşar Hacısalihoğlu (Rector, İstanbul Yeni Yüzyıl University)

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gabar petrolde rekora doymuyor
Katil Semih Çelik'in cinayetten bir gün önce babasına sorduğu soru kan dondurdu