Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Camiler şehirlerimizin süsü ve kalbi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Camiler şehirlerimizin süsü ve kalbi. Müslüman hayatının merkezi olarak kabul ettiğimiz yerler." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Camiler şehirlerimizin süsü ve kalbi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Camiler şehirlerimizin süsü ve kalbi
GİRİŞ 09.10.2024 18:22 GÜNCELLEME 09.10.2024 18:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde “Gözlerden gönüllere senin kadrajından camiler ve cami eksenli din hizmetleri” temalı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi 33 parça fotoğraftan oluşuyor.

'CAMİLER ŞEHİRLERİMİZİN SÜSÜ VE KALBİ'

Açılışa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaptığı konuşmada, camilerin Müslüman hayatının merkezinde olması gerektiğini belirterek, "Camiler şehirlerimizin süsü ve kalbi. Müslüman hayatının merkezi olarak kabul ettiğimiz yerler. Onun için 150 bin civarında Diyanet İşleri Başkanlığımız mensubuyla camiler haftasını 1 Ekim'den itibaren kutluyoruz. Camiler, din görevlilerimizle hayatın merkezi haline geliyor. O kadar özdeşleşmiş ki birbirinden ayırmak mümkün değil. Hocalarımız olmasa camilerin bir anlamı olmaz. Camilerimiz olmasa hocalarımızın bir anlamı olmaz" ifadelerin kullandı.

'CAMİLER BÜTÜN SICAKLIĞI İLE MÜMİNLERİ KUŞATIYOR'

“Camiler bütün sıcaklığı ile ilim, irfan, bilgi, hikmet merkezi oluşuyla müminleri kuşatıyor içine alıyor. O yüzden Peygamber Efendimiz hicret ettiğinde orayı cami ile nurlu şehir haline getirdi" diyen Erbaş, "Bunun temelini Mescid-i Nebevi'de attı. Beytullah'tan sonra ikinci büyük mabedimiz Mescidi Nebevi. Orada aynı zamanda bir okul kurdu. Mescidi Nebevi'nin içinde. Ona da bir suffe diyoruz. Yani mektep anlamında. O okulda nice talebeleri yetiştirdi Peygamber Efendimiz. Onların muallimi Peygamberimiz idi. Tüm hocalarımızla birlikte camilerimiz madem ki hayatın merkezi, o zaman sadece ezan okunan ve namaz kılındıktan sonra kapatılan bir yerler olarak camilerimizi kullanışsız halde bırakmayalım" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Kul insan 57 dakika önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım, acilen itikad meselesi, temizlik taharet meselesi, ninova halkının kurtuluş reçetesi ve cihad şuuru gündemi oluşturulsun lütfen.
    Cevapla
  • İsmail 4 saat önce Şikayet Et
    Lütfen Sayın ERBAŞ; Milli ve legal olan Eğitim Ordumuz mevcut, sohbet-dayanışma-danışma-münazara-dertleşme-... vs eyvallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakan Hakan Fidan'dan 'savaş' açıklaması! Nükleer silah riski...
ASELSAN'ın lazer güdüm kiti entegreli Azerbaycan milli mühimmatı atış testini geçti