Son Dakika... 'Google haritalar' sahtekarlığına 19 ilde operasyon!

Son dakika haberi... Nevşehir merkezli 19 ilde eşzamanlı düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda, bin 500'den fazla kişiyi mağdur ettiği öne sürülen suç şebekesinin 76 şüphelisi yakalandı.

GİRİŞ 10.10.2024 09:39 GÜNCELLEME 10.10.2024 09:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentteki bir müştekinin şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Araştırmada, yurt dışına kayıtlı numara üzerinden mesaj göndererek, müştekilere "Google haritalar uygulamasında belirtilen şirketlere yorum yapıp puan verilmesinin sağlandığı, görevleri yerine getirenlere küçük ödemeler yapılarak güven sağladığı, daha yüksek ödemeler yapılabilmesi için "VIP gruba" geçiş parası talep edildiği belirlendi.

Polisin 16 ay süren takibatında, müştekilerden toplanan paraların izlerini kaybettirmek için farklı hesaplara daha sonra da kripto para hesaplarına aktardığı, paranın son olarak hiçbir kripto borsasına veya kişiye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplanıp nakte dönüştürüldüğü tespit edildi.

BİN 500'DEN FAZLA KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ!

Ülke genelinde 1500'den fazla kişinin mağduriyetine neden olan dolandırıcılık olayındaki para hacminin 1 milyar 200 milyon lira olduğunu belirleyen polis, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 19 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Adana, Karabük, Muğla, Çorum, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Batman, Kırklareli, Hatay, Ordu ve Van'da 95 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda 76 şüpheli yakalanarak Nevşehir'e getirildi.

Yapılan aramalarda ise çok sayıda banka kartı, dijital materyal, ruhsatsız 3 tabanca ve fişek ele geçirildi.

8 FİRARİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Yurt dışında olduğu tespit edilen firari 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Ersever 5 saat önce Şikayet Et
    İçi boş bir toplum haline geldik, balon gibi şiştik, sadece geçmişimizle övünüyor uz, gelecek nesile bozuk bir toplumdan başka bir şey bırakmayacağız.
    Cevapla
  • aaa 7 saat önce Şikayet Et
    polise yazık boşuna zamanlarını heder ediyorlar netice de serbest bırakılacaklar
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    Çoğu adli kontrol şartıyla serbest bırakılır, poliste uğraştığıyla kalır
    Cevapla
  • Hakikat 7 saat önce Şikayet Et
    Vaybe adamlar dolandırıcılığın kitabını yeniden yazmışlar
    Cevapla
  • furkan 8 saat önce Şikayet Et
    Memlekette düzgün insan kaldı mı? Hergün uyuşturucu , kaçakçı,mafya,cinayet ,soygun vs.vs nedir bunlar çürümüş bu toplum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 Ekim'i gözyaşlarıyla sunan kadın gazeteci Netanyahu'ya övgüler dizdi!
Son dakika: 13 polisimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili il başkanı gözaltına alındı!