Köfteci Yusuf'un sahibi sırra kadem bastı!

Köfteci Yusuf'ta numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrası firmanın sahibi Yusuf Akkaş'tan haber alınamıyor.

GİRİŞ 10.10.2024 11:18 GÜNCELLEME 10.10.2024 11:24
Bu Habere 381 Yorum Yapılmış

Ünlü bir köfteci restoran zincirinde domuz eti tespit edildiği iddiası ortalığı karıştırmıştı. Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan belgelere göre; birçok ilde şubesi bulunan Köfteci Yusuf'un etlerinde domuz eti kullandığı ve mahkeme kararıyla bilginin paylaşılmasını engellediği ortaya çıktı.

Vatandaşa domuz eti yediren firma belli oldu! Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü

DÖNERE DE KÖFTEYE DE DOMUZ ETİ KOYMUŞLAR

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerin ardından Köfteci Yusuf'tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi. 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde sonuçlanan iki farklı muayene ve analiz raporunda, numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi. İncelemeler pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden numune alınarak yapıldı. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındı. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildi.

Vatandaşa domuz eti yediren firma belli oldu! Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü

SAHİBİ SIRRA KADEM BASTI

'Helal Sertifika' ile ürünlerini satan firmanın firmanın sahibi Yusuf Akkaş ise olayın patlak vermesi sonrası sırra kadem bastı. Şirket avukatı ise konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirterek sessizliğini korumaya devam ediyor.

KÖFTECİ YUSUF KİMİN?

1996 yılında İznik’te küçük bir dükkanda başlayan Köfteci Yusuf markası, bugün Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren dev bir restoran zincirine dönüştü. Bu büyümenin arkasındaki isim ise Yusuf Akkaş’tır. Köfteci Yusuf, günde 100 tona kadar et ve döner satışıyla Türkiye’nin en büyük köfte zincirlerinden biri haline geldi.

YUSUF AKKAŞ KİMDİR?

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, Bursa'nın İznik ilçesinde 1996 yılında küçük bir dükkanda köfte satışı yapmaya başladı. Özellikle seyahat edenler için bir durak haline gelen bu dükkân, kısa sürede büyük bir müşteri kitlesine ulaştı. Akkaş, markalaşma yolunda hızla ilerleyerek Türkiye genelinde birçok şube açtı. Uygun fiyatlarla kaliteli et ürünleri sunmayı hedefleyen Yusuf Akkaş, bugün devasa bir marka haline gelen Köfteci Yusuf’un tek sahibidir.

KAYNAK: HABERLER.COM
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 381
  • İbrahim 1 saat önce Şikayet Et
    Köfteciyi savunmaya çalışanlar var. Madem öyle niye Boykot ürünlerini inatla satıyordu. Adamın dinle ilgili bir kaygısı yok ki? Böyle bir adamdan her şey beklersin...
    Cevapla
  • Denizci 1 saat önce Şikayet Et
    Ya arkadaş yedirdiler domuz etini kimi savunuyorsunuz bedava domuz olmasa nasıl ucuz zatiyor bunu kimse sorgulamiyor hangi kafaya hizmet ediyorsunuz
    Cevapla
  • pukay 1 saat önce Şikayet Et
    burgerlerı kontrol eden varmı.....
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    cezasız mı kalacak
    Cevapla
  • Aliyar 1 saat önce Şikayet Et
    Bu adamı ceza evine atmak şart ibret olsun diye sallandiracaksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 13 polisimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili il başkanı gözaltına alındı!
Girit'teki üste İsrail hazırlığı: ABD alarma geçti