Mersin'de KYK öğrencisine cinsel saldırı iddiası yalan çıktı

Mersin Kız KYK yurdunda bir genç kızın zorla araca bindirilerek cinsel istismara uğradığı iddiaları yalan çıktı. Konuyla ilgili DMM'den açıklama geldi.

GİRİŞ 10.10.2024 15:03 GÜNCELLEME 10.10.2024 15:09

Mersin Kız KYK yurdunda bir genç kızın zorla araca bindirilerek cinsel istismara uğradığı iddiasının yalan olduğu öğrenildi. İddialarla ilgili bazı sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşımlar yapılırken, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın ardından Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de konuyla ilgili açıklama geldi. 

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI YALAN ÇIKTI

DMM, Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurduna gidiş güzergahı üzerinde iki öğrenciye yönelik, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 ekiplerine acil çağrı geldiğini, ancak olay yerine intikal eden ekiplerin yaptığı incelemeler sonucu sosyal medyada iddia edildiği gibi bir olayın söz konusu olmadığı tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu iddiayı ortaya atan sosyal medya hesaplarıyla ilgili Türk Ceza Kanunun 217/A maddesi uyarınca “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” kapsamında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Mersin’de KYK kız öğrenci yurdunda, bir öğrencinin zorla araca bindirilip istismar edildiği” iddiası doğru değildir. 

Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurduna gidiş güzergahı üzerinde iki öğrenciye yönelik, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezine akşam saatlerinde ihbar gelmiştir. Gelen ihbar üzerine ilgili emniyet birimleri ve yurtta görevli ekipler ivedilikle olay yerine intikal etmiştir. 

Yapılan incelemeler ve öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucunda, sosyal medyada iddia edildiği gibi bir olayın söz konusu olmadığı tespit edilmiştir.

Bahse konu iddiayı sosyal medya platformlarında ortaya atan hesaplarla ilgili Türk Ceza Kanunun 217/A maddesi uyarınca “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddialara itibar etmeyiniz.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024'te en fazla maaş alan Dünya lideri açıklandı! Rakam dudak uçuklattı...
Türkiye'den Lübnan'da tarihi operasyon! Bakan Fidan duyurdu: Yola çıktı