Köfteci Yusuf açıklama yaptı mı, ne dedi? Domuz eti iddiaları doğru mu?

Bakanlık raporlarında 'Domuz eti' kullandığı gerekçesiyle adı geçen Köfteci Yusuf, konu hakkında ilk kez açıklamada bulundu. Peki Köfteci Yusuf domuz eti mi kullanıyor? Köfteci Yusuf ne açıklamasında bulundu? İşte merak edilenler...

Köfteci Yusuf açıklama yaptı mı, ne dedi? Domuz eti iddiaları doğru mu?
Köfteci Yusuf açıklama yaptı mı, ne dedi? Domuz eti iddiaları doğru mu?
GİRİŞ 10.10.2024 15:47 GÜNCELLEME 10.10.2024 15:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada büyük tepki toplayan 'Domuz eti' iddialarının ardından Köfteci Yusuf'tan açıklama geldi. Köfteci Yusuf X adlı sosyal medya platformundaki resmi hesabından konuya ilişkin bilgilendirme paylaştı. Peki Köfteci Yusuf açıklamasında neler dedi? İddiaları kabul etti mi?

KÖFTECİ YUSUF DOMUZ ETİ Mİ KULLANIYOR, İDDİA DOĞRU MU?

Köfteci Yusuf tarafından yapılan açıklamada şubelerde asla domuz eti kullanılmadığı iddia edildi. Köfteci Yusuf açıklamasının devamında domuz eti ile ilgili iddiaların sonuna kadar araştırılmasını dile getirdi.

KÖFTECİ YUSUF AÇIKLAMA YAPTI MI, NE DEDİ?

Köfteci Yusuf'a ait X resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. 15.02.2024’te Ankara Çankaya’daki bir şubemizden saat 11:25 - 11:40 aralığında pişmiş dönerden 400 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 27.02.2024’te çıkıyor.

29.02.2024’te Ankara Etimesgut’taki bir şubemizden saat 14:40 – 15:00 aralığında pişmiş köfteden 300 gram numune alınıyor.

Analiz sonucu 07.03.2024 tarihinde çıkıyor. Her iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune almıyorlar. Çiğ üründen de şahit numune alabilirlerdi. Çünkü gen testi çiğ ürün veya pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucu verir.

Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi. Çünkü biz tek merkezde üretim yapıyoruz. O üründen tespit yapılan şubelere üretilmekteydi. Bir olumsuzluk olsa tüm ürünlerimizde bulaş olurdu ve 280 şubemizde de benzer olumsuzluklarla karşılaşılırdı.

Bu olumsuz analiz sonuçları normal prosedürde tespit yapılan şubeye hızlı şekilde tebliğ edilmeliydi. Biz ilk analizle ilgili sonuçtan 18.03.2024’te haberdar ediliyoruz. Normal Bakanlık işleyişindeki teamüle göre olumsuz bir sonuç tespit edildiğinde sonuç derhal olumsuzluk tespiti yapılan iş yerine bildirilir. Ancak bu teamüle aykırı bir şekilde uzunca bir süre sonra bildirim şubeye değil merkezimize yapılmıştır.

Eğer ki bu şekilde direkt olarak alınan ürünün şubeye kayıtlarımız baz alınmak üzere tüm süreçlerimiz (karkas alınan etin tedariğinden başlayarak; üretim aşaması, üretim aşamasından sevkiyat sürecine ve nihai olarak ürünün satış ve numune alınana kadar) kontrol edilip böylelikle alınan numunenin izlenebilirliği tam olarak sağlanabilirdi.

Ancak tarafımıza olumsuz sonuç iletildikten sonra şubede ilgili kayıtlarla başlatılan bu izlenebilirliği gerekli ölçüde sağlayamamaktayız. Neticede bu izlenebilirliğin en şeffaf ve kabul edilebilir şekilde işleyişini incelediğimizde iddia edilen numunenin alınan partinin bahsettiğimiz süreçlerde şahit numune kayıtlarına ulaşmamız mümkün olmamıştır.

Yukarıda bahsedilen numune alma işlemleri esnasında bir çok teknik hata yapılmış olup, bu hatalar yapılan analizlerin sonuçlarının gerçeklikten uzaklaştırmaktadır. Bu hususlarla ilgili tüm teknik detaylar ekteki resmi evraklarla beraber kamuoyuyla paylaşılacaktır.Yukarıda bahsettiğimiz süreçlerle ilgili yapılan incelemelerde alınan analiz sonuçları sonrasında Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından işletmemizde ve yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz sonuca rastlanmamıştır. Bilakis ürün tesisimizin hijyen ve gıda uygunluk koşulları en tescilli şekilde değerlendirilmiştir.

Türkiye nezdinde 280 şubesi bulunan ve 12.000 personel istihdam eden şirketimiz nezdinde iddia edildiği gibi bir tağşiş yapılması mümkün değildir; zira bu büyüklükteki bir firmanın bahsedildiği gibi bir riski alması da hayatın olağan akışına da uygun düşmeyecektir. Dolayısıyla yapılan analiz sonuçlarının maddi gerçeği yansıtmadığı, bu sonuçların kötü niyetli kişilerin eylemleri neticesinde veyahut gen testi olarak bilinen uygulamalarla yapılan analiz testlerinde şirketimizin hiçbir dahili olmayacak şekilde oluşmuş bulaşı nedeniyle böyle bir sonuç çıktığı / çıkabileceği değerlendirilmektedir. Hemen yukarıda da izah ettiğimiz üzere analiz sonuçlarının tarafımıza hızlı şekilde tebliğ edilmemiş olmasından kaynaklı olarak bu izlenebilirliği sağlayamamakta olduğumuzdan bu olumsuz sonucun nedenini net olarak tespit edememekteyiz. Ancak şirket olarak böyle bir durumun yaşanmasının mümkün olmadığını eminiz. Bu durumun en büyük göstergesi ise tağşiş tespit edildiği iddia edilen döner ürünümüz ile aynı partiden savcılık makamınca aldırılan numunenin temiz ve uygun çıkması ve ayrıca bu güne değin yapılan resmi denetim ve kontrollerde herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılmamış olunmasıdır.

Devam eden hukuki süreçlere ve yargıya olumsuz etkide bulunmak istememizdendir. Ancak gelinen aşamada Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılmış olması sebebiyle müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve markamıza gönül vermiş olan tüm dostlarımızın yoğun talepleri üzerine bu açıklamayı yapma gerekliliğimiz hasıl olmuştur.

Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz. Lütfen başından beri konunun takipçisi olan herkesten bu işin sonuna kadar gidilerek aydınlatılmasına destek olmalarını dileriz.

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • Kayı 2 saat önce Şikayet Et
    Şuna tağşiş deyip te işi masumlaştırma. Resmen Müslüman memleketinde millete domuz yedirmişsin. Yıllar önce bir otelde olmuştu da orada kalan turistler de Hristiyan olmalarına rağmen şikayette bulunmuştu. Adana kebap isteyip te önüme istakoz gelse ben de şikayet ederim. Yaptığın rezillik.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Bir garip işler dönüyor
    Cevapla
  • Hasan 2 saat önce Şikayet Et
    Lan de get , herkesten aynı şartlarda numune alınıyor ,buna göre herkesin etinde domuz eti sonucu çıkması lazım. Devletin sana kasdı mı var ,hükümet senden rüşvet mi istedi, terbiyesiz. Laf kalabalığına getirip anlamsız paragraflarla işin içinden sıyrılmaya kalkma. Karşında konunun uzmanları var. DEVLET YÖNETİLİYOR DEVLET, BAKKAL DÜKKANI DEĞİL. Bana ne senin 12 bin istihdamından.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Peynir ekmek gibi gidiyor! Türkiye'de daha ucuzu yok
Türkiye'nin en zengin ili belli oldu! İşte o liste