Son Dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu: Kayıp Rojin'le ilgili yeni gelişme!

Son dakika haberi... Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi olan ve 13 gündür aranan Rojin Kabaiş'e ait olduğu iddia edilen kıyafet parçaları ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 10.10.2024 17:43 GÜNCELLEME 10.10.2024 17:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından, “Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur.” dedi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da bulunan KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın arama çalışmaları devam etmektedir.

Konu ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı birimlerden özel ekipler kurulmuştur.

Van’da 13 gün önce kaybolan Rojin Kabaiş’in, yurttan çıkış yaptığı görüntüler ortaya çıktıVan’da 13 gün önce kaybolan Rojin Kabaiş’in, yurttan çıkış yaptığı görüntüler ortaya çıktı

Rojin nerede? Termal kameralarla aranıyorRojin nerede? Termal kameralarla aranıyor

Rojin'den hala haber yok: 38 kişinin ifadesi alındı!Rojin'den hala haber yok: 38 kişinin ifadesi alındı!

Ekiplerimiz tarafından Üniversiteye ait tüm kamera görüntüleri, geliş- gidiş olmak üzere toplam 350 saatlik kayıt izlenmiştir

Bardakçı ve Çitören Mahalleleri haritalandırılmış, toplam 12 kamera bulunmuş ve 275 saatlik bir kayıt olacak şekilde araç ve şahıslarla alakalı inceleme yapılmıştır.

Üniversitenin ulaşım araçlarından kamera kaydı yapan araçların 120 saatlik kayıtları incelenmiştir.

Elde edilen tüm iz, emare, delil ve delil olabilecek görüntüler netleştirilmek için Van Jandarma Kriminal Başkanlığı’na gönderilmiştir.

Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan dip taraması yapmak için Çanakkale İlimizden sonar cihazı getirilmiş ve çalışmalara başlanılmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay olmak üzere Dalgıç, Arama Köpekleri,  Drone, Bot/ Gemi, Helikopter, İtfaiye Aracı, Mobil Radar Cihazı ile 24 saat esaslı göl ve kara alanında çalışmalar yapmış; müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar alanları 50 ekip ve 250 personel ile 24 saat esaslı incelenmektedir.

Rojin Kızımızı bulmak için arama çalışmalarımız 24 saat esasına göre aralıksız sürdürülmektedir" 

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Gaziantep27 1 saat önce Şikayet Et
    O kıza ne olduysa yurtta oldu bence.Gole gitti susu veriyorlar.Yurt görevlileri iyi bir ifadeye alınsın
    Cevapla
  • Fahri özcan 1 saat önce Şikayet Et
    Bir garip olaylar zinciri birileri bir ṣeyler çeviriyor Allahtan hayįrlısı uyanık olmak lazım
    Cevapla
  • Kutahyali 1 saat önce Şikayet Et
    Bu tür olaylarla Türkiye yi meşgul etmemek lazım. Anne Babalar çocuklarınıza sahip çıkın herseyi Devletimizden beklemeyin.zaten Devletimiz çok yoğun.
    Cevapla
  • Adamın Birisi 1 saat önce Şikayet Et
    Narin Güran Konusu Henüz Aydınlatılmadı Sanırsam ???
    Cevapla
  • vanlı 1 saat önce Şikayet Et
    kampüsün her tarafı kameralar ile çevrili buna rağmen nasıl bir iz bulunamıyor, inşaallah tez zamanda sağ salim bulunur, rabbim ailesine sabırlar versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ehliyet sınavında sistem değişiyor!
2024'te en fazla maaş alan Dünya lideri açıklandı! Rakam dudak uçuklattı...