Bebek ölümleri ve milyarlık vurgunu soruşturan savcıya ölüm tehdidi

Bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine yönlendirerek haksız kazanç elde eden çeteye operasyon yapan savcı, makamında ölümle tehdit edildi. Soruşturmada milyarlarca liralık vurgun ve birçok cinayet ortaya çıkarılmıştı.

GİRİŞ 11.10.2024 15:27 GÜNCELLEME 11.10.2024 16:53
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Bebekleri özel hastanelerin Yenidoğan servislerine yönlendirerek, haksız kazanç elde eden ve bebeklerin ölümüne neden olan çeteye operasyon yapan savcı makamında ölümle tehdit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü suçlar soruşturma Savcısı tarafından yürütülen soruşturmada milyarlarca liralık vurgun ve birçok cinayet ortaya çıkarıldı. Kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden skandalın soruşturmasını yürüten savcıya uzun süredir tutuklu bulunan şüphelilerin tahliye edilmesi için baskı yapılıyordu.

Yeni Şafak'tan Şahin Şen'in haberine göre, baskılara direnen ve soruşturmada ikinci dalga operasyonu yapan savcı bu defa ölümle tehdit edildi. Kadın avukat A.A. şüphelilerin tahliye edilmesi için cumhuriyet savcısını 30 Ağustos günü telefonla aradı. Ardından da savcının makamına gelerek kendisine yönelik suikast planlandığını, ailesinin nerede yaşadığının bilindiği, babasına ve annesine zarar verileceğini söyledi.

Savcının Ankara'da yaşayan kız kardeşine yönelik tehditte de bulunan avukat A.A., savcıya tahliyeleri gerçekleştirmez ise kendisine yönelik suikast yapılacağını, planın Papa suikastı gibi birçok olayı gerçekleştiren güçlü silahlı bir grup tarafından yapıldığını ve öldürüleceği tehdidinde bulundu.

SAVCIYA MAKAMINDA ÖLÜM TEHDİDİ: MERMİYE KAFA ATACAK 500 ADAMLARI VAR

Cumhuriyet savcısının ihbarı üzerine harekete geçen Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, savcının kişisel verilerine ve ailevi bilgilerine, yakınlarının özel bilgilerine, yaşadıkları yerlere ilişkin bilgilerin ne şekilde sızdırıldığına dair araştırma yapılması talimatı verildi. Yapılan çalışmalarda savcıyı tehdit eden avukat A.A., kasten öldürmeye teşebbüs ve suçlamak amacıyla örgüt kurmak suçlarından dosyaya şüpheli olarak eklendi. Avukat A.A.’ya yönelik olarak teknik ve fiziki takip kararı alınarak takip başlatıldı. A.A.’nın irtibatlı olduğu tespit edilen Mustafa Kemal Z. hakkında da teknik ve fiziki takip kararı verildi. Teknik ve fiziki takip yapılırken şüpheliler savcı ile görüşme talebinde bulundu. Olayın delillendirilebilmesi amacıyla teklif kabul edildi ve cumhuriyet savcısının makamına kayıt cihazı yerleştirilerek görüşme kayıt altına alındı. Bu görüşmede Mustafa Kemal Z. tarafından cumhuriyet savcısına açık şekilde ölüm tehdidi iletildi. Mustafa Kemal Z. savcıya, “Sadece seni koruyarak olmaz, markete giden eşini, camiye giden babanı, çocuklarını da korumak lazım, bu adamlar devlet için yurt dışında operasyon yapan adamlar, sokakta mermiye kafa atacak 500 adamları var, içeridekileri sal, benimle fotoğraf çekip paylaş sana hiç kimse dokunamaz" dedi. Tehdit eden şüpheliler cumhuriyet savcısının odasından ayrıldıktan sonra yapılan fiziki takipte Mustafa Kemal Z.’nin Baki Ç., Yavuz Ç. ve İ.K. ile bir araya geldiği de kayıt altına alındı.

KİŞİSEL BİLGİLERİ JANDARMA VERMİŞ

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının kişisel verilerinin, ailevi bilgilerinin ve yakınlarının bilgilerinin ne şekilde şüphelilerin eline geçtiğine dair yapılan araştırmada jandarmada görevli 3 personelin cumhuriyet savcısı tehdit edilmeden önce sistemler üzerinden savcısının kişisel verilerini sorgulandığı tespit edildi. Cumhuriyet savcısının bilgilerini gerekçesiz sorgulayan Jandarma personellerinin ikisinin İstanbul’da birinin ise Beytüşşebap’ta bulunduğu belirlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri avukat A.A., Mustafa Kemal Z., Baki Ç. ve Yavuz Ç.’yi gözaltına aldı. Yapılan ev aramalarında bir ruhsatlı tabanca ve bir ruhsatsız tabancaya el konuldu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Özel hastanede yenidoğan vurgunuÖzel hastanede yenidoğan vurgunu

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Yücel 8 dakika önce Şikayet Et
    Böyle saçma hukuk sistemi varken işimiz zor
    Cevapla
  • ozimus 9 dakika önce Şikayet Et
    Jandarma personeline kadar ulaşıp bir cumhuriyet savcısının bilgilerini alabiliyorlar!?!?!?
    Cevapla
  • Ali 10 dakika önce Şikayet Et
    İşte Türkiye Cumhuriyeti savcısı. Devletin sonuna kadar bu savcının yanında olması ve çeteyi açığa çıkarması gerek. Elbet hakimlerimiz de bu kadar cesur olup bu tür olaylarda yakalananları hemen bırakmamaları gerekir..
    Cevapla
  • Bir vatandaş 10 dakika önce Şikayet Et
    Yürekli cesur adamlar lazım devlete. Devlett de çürükleri ayıklasın.
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    idam yok idam idam idam tek seçenek başka çare yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başakşehir’de sokaktaki insanlara bıçaklı saldırı: 1’i ağır, 3 yaralı
Türkiye düşmanı sözde sanatçıların şehitlerimize hakaret ettiği görüntüler ortaya çıktı