Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Aile hekimliklerini önemsiyoruz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Iğdır’ı ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Memişoğlu, 'Temel sağlık hizmetlerini biliyorsunuz önemsiyoruz, aile hekimliklerini önemsiyoruz ve onları kuvvetlendirmeye çalışıyoruz.' dedi.

GİRİŞ 11.10.2024 18:23 GÜNCELLEME 11.10.2024 21:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, il ziyaretleri kapsamında 11 Ekim 2024 Cuma günü sabah saatlerinde Iğdır’daydı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Iğdır’da Şehit Bülent Aydın Havalimanında il protokolü tarafından karşılandı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu önce Iğdır Valiliğini ziyaret etti. Sağlık Bakanı Memişoğlu, burada Iğdır Valisi Ercan Turan ve ildeki yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından Sağlık Bakanı Memişoğlu, Iğdır’daki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgi almak için Valilikte düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Sağlık Bakanı Memişoğlu, toplantı çıkışında basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuşmasında, “Değerli basın mensubu arkadaşlarım, çok değerli Valim, Milletvekilim, il yöneticilerimiz ve değerli meslektaşlarım, Serhat şehir Iğdır’ımıza geldik ve sağlık hizmetlerini değerlendiriyoruz. Gerçekten Iğdır hem Aras Nehri hem de Ağrı Dağı ile Türkiye’mizin en güzel illerinden bir tanesi. Bizi misafir ettikleri için herkese çok teşekkür ediyorum.

"400 YATAKLI HASTANEMİZİ BİR AN ÖNCE IĞDIRLILARA KAZANDIRACAĞIZ"

Iğdır’da sağlık hizmetleri anlamında değerlendirmemiz neticesinde şunu gördük ki Iğdır, çok daha iyi sağlık hizmetini yapabilecek kapasiteye sahip. Bunun için de inşallah projesini bitirdiğimiz, çok yakında ihalesini yapıp inşaatına başlayacağımız 400 yataklı hastanemizi bir an önce Iğdırlılarımıza kazandıracağız. Bunun burada sözünü veriyoruz ve çok yakında herkes görecek ki Iğdır’ı sadece kendisine değil, kendi iline değil, çevresindeki illere hatta uluslararası anlamda sağlık hizmeti verebilecek kapasiteye inşallah ulaştıracağız. Bunun yanında özellikle Sağlıklı Hayat Merkezi olmayan Iğdır’ımız için bir proje hazırladık. Onun da çok yakın zamanda inşaatına başlayacağız.

"AİLE HEKİMLİKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ VE ONLARI KUVVETLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Temel sağlık hizmetlerini biliyorsunuz önemsiyoruz, aile hekimliklerini önemsiyoruz ve onları kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Emin olun birinci basamak temel sağlık hizmetleri hastalanmadan sağlığımızı korumak esas hedeflerimizden bir tanesi. Bununla ilgili de inşallah iyi hekimlik uygulamalarını ödüllendireceğimiz, aynı zamanda onların toplumla beraber daha iyi kaynaşmasını sağlayacağımız bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

Dezenformasyonlara, yanlış haberlere toplumun itibar etmemesini, hekim arkadaşlarımın itibar etmemesini özellikle istirham ediyorum.

"SAĞLIK BİLİMİNİ DE ÜRETECEK ÇALIŞMALAR İÇİNDEYİZ"

Emin olun biz, özellikle aile hekimliğini, temel sağlığı ön plana almış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyada sağlığın en iyi sunulduğu ülkelerinden bir tanesiyiz. Ve sadece sağlık hizmetini değil, aynı zamanda sağlık teknolojisini, sağlık bilimini de üretecek çalışmalar içindeyiz. Onun için ben herkese özellikle sağlık ekiplerine, sağlık çalışanlarına ve tüm topluma teşekkür ediyorum. Çünkü bizler iyi taraftanız. Bugün medeniyetlerin maalesef kötülüğü güçlü kıldığı, güçlünün sanki haklı olduğu bir sistem var. Esasında bizim medeniyetimiz iyilik medeniyeti. Bu iyilik medeniyetini yeniden dünyaya hâkim kılabilmemiz için daha çok çalışmamız lazım, daha çok üretmemiz lazım ve birlikte hareket etmemiz lazım. Iğdır’da bunu gördüm. Onun için Iğdırlılara, Iğdır’ın yöneticilerine, siyasetçilerine teşekkür ediyorum. Bizim de sağlık sistemini daha iyi hâle getireceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Iğdır’da Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesinde yerinde incelemelerde bulundu, yetkililerle ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık çalışanlarına özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Iğdır Kent Meydanı’nda esnafı ziyaret ederek vatandaşın taleplerini dinledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Iğdır Valisi Ercan Turan, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Abaset Bağcı ve diğer yetkililer eşlik etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Ulu Cami'deki cuma namazının ardından Ağrı’da çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır’dan ayrıldı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Sezaryen bir doğum şekli değil, bir ameliyatSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Sezaryen bir doğum şekli değil, bir ameliyat

Memişoğlu'dan Konya açıklaması: Suriyeli iddialarını yalanladıMemişoğlu'dan Konya açıklaması: Suriyeli iddialarını yalanladı

Bakan Memişoğlu: Özellikli ve iyi yatak oda oranı yüzde 80'lerin üzerine çıktıBakan Memişoğlu: Özellikli ve iyi yatak oda oranı yüzde 80'lerin üzerine çıktı

Bakan Memişoğlu'ndan yetkisiz sağlık hizmeti sunumunuyla ilgili net mesaj: EngelleyeceğizBakan Memişoğlu'ndan yetkisiz sağlık hizmeti sunumunuyla ilgili net mesaj: Engelleyeceğiz

Bakan Memişoğlu'ndan Konya'da 3 kritik uyarı: Dikkatli olun!Bakan Memişoğlu'ndan Konya'da 3 kritik uyarı: Dikkatli olun!

Bakan Memişoğlu'ndan 'elektronik sigara' açıklamasıBakan Memişoğlu'ndan "elektronik sigara" açıklaması

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Dr.özcan 17 dakika önce Şikayet Et
    ben iü cerrahpaşadan aldığım diploma,sağlık bakalığından aldığım,çalışma belgesi ile,ve sağlık müdürlüğünün 6 ayda bir yaptığı denetim ile muayenehane işletiyorum,yazdığım reçeteyi sgk niçin ödemez,hastalarında,hastanelerinde,bunda bir faydası yok,sgk dan muayene ücreti istemiyoruz
    Cevapla
  • Dr.özcan 22 dakika önce Şikayet Et
    sayın bakanım muayenede yazdığımız reçetenin sgk tarafından ödenmesi,hastanın yararına,hastanelerin yükünüde hafifletir,ben 21 yıl devlette çalıştım,o zaman güvenilir,onurlu Türk hekimiydim,muayenehane açınca şimdi değilmiyim,sahtekarmıyım
    Cevapla
  • İSTANBULLL 52 dakika önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, en büyük en güzel hizmetlerinizden biri, faydasını çok çok iyi görüyoruz, bizim doktorlarımızda iyiler Maşallah, biri yoksa diğeri onun hastalarına bakıp mağdur etmiyorlar. Hastanenin yolunu unuttuk gibi birşey
    Cevapla
  • Serdar 1 saat önce Şikayet Et
    Bunu yeni düzenlediğiniz "Aile Hekimliğini Bitirme Yönetmeliğinizle " mi yapacaksiniz sayın bakanım?!
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Aile hekimleri gün içinde izinli olabiliyorlar. Yerlerine bakan doktor olmuyor. Diğer doktorlar günlük izne veya birkaç saatlikte olsa izne giden doktor yerine bakmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yapay zekadan ilgi çeken Süper Lig tahmini! Şampiyonu averaj belirledi
İETT şoföründen kan donduran hareket: Otobüsü öğrencilerin üstüne sürdü