Valilik ve AFAD peş peşe duyurdu! İstanbul ve 11 ildeki vatandaşlara son dakika uyarısı

İstanbul Valiliği, kentte yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. AFAD da İstanbul dahil 12 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak vatandaşlara çağrı yaptı.

GİRİŞ 12.10.2024 21:17 GÜNCELLEME 12.10.2024 21:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, kent genelinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle İstanbul'daki vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Valilik ve AFAD peş peşe duyurdu! İstanbul ve 11 ildeki vatandaşlara son dakika uyarısı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji’ye göre, İstanbul’da bu akşam saat 21.00'e kadar yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullandı.

Paylaşımda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünün hava durumu tahmin ve uyarı tablosuna da yer verildi.

AFAD'DAN 11 İL İÇİN PEŞ PEŞE UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, bugün İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

Valilik ve AFAD peş peşe duyurdu! İstanbul ve 11 ildeki vatandaşlara son dakika uyarısı

Çanakkale'nin Lapseki, Biga, Balıkesir'in Gönen, Erdek, Marmara, Manyas, Bandırma, Bursa merkez, Karacabey, Mudanya, Gemlik ilçeleri ile Yalova çevrelerinde de yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması istendi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul'daki gök gürültülü sağanağın 21.00'e kadar etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    İogluna söyleyin de bir yere gitmesin .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Messi mi Ronaldo mu? sorusuna Mesut Özil'den gururlandıran yanıt
Oyuncak ve bisiklete vergi mi geliyor? GİB’den yalanlama geldi