Edirnekapı'daki vahşette son durum! Şifre çözüldü

İstanbul'da İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in yarım saat arayla vahşice öldürülmesi olayında yeni gelişmeler yaşandı.

GİRİŞ 13.10.2024 12:23 GÜNCELLEME 13.10.2024 14:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta cuma günü saat 16.00 sıralarında, Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde kasaplık yapan Semih Çelik (19),Ayşenur Halil'i (19) ve İkbal Uzuner'i (19) katletti.

Önce Ayşenur Halil'i kendi yaşadığı Eyüp'teki evde boğazını keserek öldüren Çelik, Edirnekapı'daki surlarda buluştuğu İkbal Uzuner'in başını kesip aşağı attı. Ardından boğazına ip geçiren katil zanlısı surlardan atlayarak yaşamına son verdi.

'TELEFON ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ'

Türkiye'yi sarsan çifte cinayette yürütülen soruşturmanın son durumunu CNN Türk muhabiri Sinan Koca aktardı;CNN Türk Muhabiri Sinan Ağca konuyla ilgili canlı yayında şu ifadeleri kullandı: “İkbal Uzuner’in telefonunun şifresi polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası çözüldü. Artık diğer katledilen kızın telefonunda ünlü bir markanın telefonu, işletim sistemi farklı olduğu için içerisinde bir şifre bulunuyor ve kırılması çok zor bir durum. Polis ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. O firma ile de görüşmeler sürüyor. Ardından katledilen kızın da telefonu çözülecek ve bu olay nasıl gerçekleşti? Yazışmalarda ne var? Hepsi ortaya çıkmış olacak.

KATİLİN TELEFONU BULUNAMADI

Katil zanlısının telefonu bulunamamıştı. O telefon hala bulunamadı, onun da dizüstü bilgisayarına el konuldu. İncelemeler devam ediyor. Babası o bilgisayar hakkında konuşuyordu. “Biz odasına girdiğimiz zaman bilgisayarı hemen kapatıyordu, şifresi vardı. Bilgisayarda neler yaptığını biz göremiyorduk” ifadesi vardı.

Bilgisayarın ve telefonların şifresinin çözülmesinin ardından olayın hangi boyutlarda işlendiği, sadece Semih Çelik’in bu olayın içerisinde olup olmadığı, yoksa arkasında başka biri var mı? Cinayetler neden gerçekleşti? Hepsi açığa çıkmış olacak.Kamera kayıtlarından da özellikle görüntüler ortaya çıkmıştı. Katil zanlısı Semih Çelik ileride bulunan surlara yürüdü. Yürüdükçe kızın da bu noktaya geleceğini biliyordu. Kapıya doğru yöneldiler. İlk başta katil zanlısı Semih Çelik surlara çıkış yaptı. Demir korkuluklarla orası tamamen kapatılmış durumda. Kamera kayıtlarında Semih Çelik’in o yoldan yukarı çıktığını, tepe kısmına yürüdüğü, belli bir kısımdan geçerken zorlandığı görülüyor. Ardından kamera kayıtlarından kızın gelmesini beklediğini görüyoruz. Bir süre sonra da İkbal bu noktaya geliyor. İkisi beraber surun üstüne çıktıktan sonra ise vahşi cinayet işleniyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • mert 1 saat önce Şikayet Et
    kızın iphone telefon şifresi çüzlecekmiş çözülse ne olacak hep vesvese yeni suclu aramak halkı oyalamak yeni moda
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    çok garip. kızlarımız efendi, Allah korkusu olan bir gence dönüp bakmazken nerde psikopat nerde satananis deist ateist varsa onlardan hoşlanıyor. Yeterki boyu uzun ve cebinde para olsun
    Cevapla
  • Sassas 2 saat önce Şikayet Et
    Kimse alınmasın darılmasın bu cinayetlerin tek sorumlusu laik ve seküler eğtim sistemi ve onun öğrettiği yaşam biçimi bu daha iyi günlerimiz özümüze dönmez ona uygun yaşamazssak çekeceğimiz var sokaklarımız ortada bu hale nasıl geldik diyen önlem alan yok cinayetlerin nasıl işlendiğine bakıyoruz sebeblere hiç bakılmıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Andriod şifresini kırmıs apple şifresini kıramamıs adamlar vermez
    Cevapla
  • Hoca 2 saat önce Şikayet Et
    Sorun uyuşturucu ve alkol tek çözüm bunlarla mücadele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'e bir darbe de Lübnan sınırında! Ölü ve yaralı askerler var....
Siyasetin futbola çökme örneği