Sur canisinin katlettiği İkbal Uzuner'le ilgili gerçeği Bakan Tunç açıkladı

Türkiye'nin gündemine oturan cinayetlerin ardından İkbal Uzuner'in ailesinin daha önce defalarca şikayetçi olduğu iddiaları gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

GİRİŞ 15.10.2024 07:12 GÜNCELLEME 15.10.2024 09:42
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in Semih Çelik tarafından vahşice katledilmesiyle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç önemli açıklamalarda bulundu. Sur canisi Semih Çelik'in surlarda katlettiği İkbal Uzuner'in ailesinin daha önce defalarca şikayetçi olduğu ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilginin gerçek olmadığını açıklayan Bakan Tunç, gazeteci Kübra Par'a şu açıklamayı yaptı:

"HİÇBİR ŞİKAYET YOK"

Fatih'te iki kızımızın katledilmesi olayında da "Aile defalarca şikayetçi oldu" ifadesi basına yansıdı. Oysa ailenin defalarca şikâyeti yok. İkbal daha önce evden kaçıyor. İntihar edip not bırakıyor. Aile polise haber veriyor, diyor ki kızımız kayboldu. Kız hemen o gün bulunup eve getiriliyor. Cani de geçen sene intihara kalkmış, kendini yaralamış. O yaralamadan dolayı Bakırköy'de tedavi görmüş. Orada da hiçbir şikayetçi yok.

"AVRUPA'DA EN YÜKSEK CEZAYI VEREN ÜLKEYİZ"

Bakan Tunç kamuoyunda oluşan cezasızlık algısıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tunç, "Avrupa ülkeleri ile karşılaştırdığımızda bütün suçlara en yüksek cezayı veren ülkeyiz. İnfaz bakımından da en yükseğini veriyoruz. Yani cezaların azlığı gündeme geliyor ama diğer ülkelerde daha az ceza var. Örgütlü suç bakımından cezaevlerindeki sayı şu an 360 bin kişi yani suç işleyen salıveriliyorsa bu 360 bin kişi neden cezaevinde?" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Kemal 7 dakika önce Şikayet Et
    Her ceza evine bir profösör verilerek kuranı kerimin hayat felsefesini suçlulara anlatarak mahkumları topluma kazandıra biliriz. Bu yorumuma tepkiler gelebilir ama gerçeği görmek lazım.
    Cevapla
  • Kerim 25 dakika önce Şikayet Et
    Kısasta hayat var çünkü caydırıcı lakin İslam kısastan ibaret değil. İslamın her bir hükmünde hayat var
    Cevapla
  • Murat 38 dakika önce Şikayet Et
    Cezalar net ve kesin olmalı, nasıl mı meskün mahalde havaya ateş etmek 5 yıl, ateş açtı yaralanan oldu 10 yıl, ateş açtı ölüme sebebiyet 25 yıl indirimsiz, iyi halsiz günü gününe yatacak yap bunu hadi bakalım bir tane maganda kalıyormu
    Cevapla
  • Fatih Yıldırım 58 dakika önce Şikayet Et
    Niye Avrupayı örnek veriyorsunuz sayın bakanım. ABD yi niye örnek vermiyorsunuz ? ABD kanunlarının bir çoğu Osmanlıdan alınma. Ol sebepten mi?
    Cevapla
  • Suat 1 saat önce Şikayet Et
    İdam gelecek diye size oy verdik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan büyük hedefi açıkladı: Durmak yok, yola devam
Batı Trakya Türkleri'nden Yunan'a tokat! Sahte müftü camiden kovuldu: Kime tapıyorsun sen?