Çarpıcı araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 26 ilde yapılan kamuoyu araştırmasında vatandaşlara, "Sizce Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusu soruldu.

GİRİŞ 15.10.2024 11:58 GÜNCELLEME 15.10.2024 13:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ASAL Araştırma, 'Türkiye Siyasi Gündem Eylül 2024 Araştırması'nı yayımladı.

Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, siyasi partilerle ilgili kanaatler ve Haziran ve Temmuz ayı gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

26 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

22-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin 520 kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Sizce Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusu yöneltildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU

Ankete katılanların yüzde 56.8'i bu soruya ekonomi, enflasyon ve hayat pahalılığı yanıtını verdi. Bunu yüzde 8.2 oran ile "Adaletsizlik" cevabını verenler takip etti. "Mülteciler" yanıtı ise yüzde 5.0 ile üçüncü sırada yer aldı.

Ekonomi:%56.8

Adaletsizlik: %8.2

Mülteciler:%5.0

İşsizlik:%4.5

Eğitim:%4.2

Şiddet olayları:%3.5

Ahlaki değer kaybı:%2.0

Güvenlik/Asayiş:%1.8

Kentsel dönüşüm/Deprem:%0.9

Terör:%0.8

Sağlık:%0.5

Her şey sorun:%5.7

Diğer:%3.1

Sorun yok:%0.6

Fikrim yok/Cevap yok:%2.4

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • ayşe 1 saat önce Şikayet Et
    sorun; ahlaki çöküş, çıplaklık, pahalılık, denetimsizlik, eğitim,
    Cevapla
  • İbrahim 1 saat önce Şikayet Et
    Tarlalar bölünemez ne olur akrabalar arasın kavga olsun.. Mahkeme çözsün..Para kimde var.. 10 yıl süren davalara kim para yetirecek. Yasal düzenlemeyle kolayca olacak şeyler. Tarım Bakanlığı çiftciye satsın iş bitsin.
    Cevapla
  • Vahdeddin 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye'nin şuan enflasyon, işsizlik ve güzel ahlak konu alması gerekiyor; çünkü çocuklar ve gençlerimiz bizim geleceğimiz olacaktır!
    Cevapla
  • Ahmet bey 1 saat önce Şikayet Et
    Ahlak olsaydi en büyük sorun ekonomik sorun olarak cikmazdi karsimiza; demek ki en büyük sorun aklaksizlik yüzdesi %60 sin üstünde
    Cevapla
  • EdEpliLeR 2 saat önce Şikayet Et
    cHP dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de polise bıçaklı saldırı! Kurşunla yere serildi
Kuzey Kore, Güney ile arasındaki yolları havaya uçurdu! Sınırda sıcak çatışma