Savunma Sanayi Fonu ertelendi mi, neden? Kredi kartından ücret alınmayacak mı?

Savunma Sanayi Fonu teklifinin ertelendiğini duyan vatandaşlar, bu teklifin neden ertelendiğini ve ne zaman ertelendiğini araştırıyor. Peki Savunma Sanayi Fonu neden ertelendi? Kredi kartından ücret alınmayacak mı? İşte merak edilenler...

Savunma Sanayi Fonu ertelendi mi, neden? Kredi kartından ücret alınmayacak mı?
Savunma Sanayi Fonu ertelendi mi, neden? Kredi kartından ücret alınmayacak mı?
GİRİŞ 16.10.2024 12:27 GÜNCELLEME 16.10.2024 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

100 bin lira limiti olan kredi kartlarından yıllık 750 lira pay alınmasını içeren Savunma Sanayii Fonu teklifi ileri bir tarihe ertelendi. Yapılan açıklamada bu teklifin detaylı bir şekilde inceleneceği ve 2025 yılındaki komisyonda değerlendirileceği belirtildi. Peki Savunma Sanayi fonu neden, ne zamana ertelendi?

SAVUNMA SANAYİ FONU ERTELENDİ Mİ, NEDEN?

Savunma Sanayi Fonu teklifi için erteleme kararı alındı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu hakkında, "Teklife yönelik vatandaşın eleştirileri oldu teklifimizi bütçe sonrası tekrar değerlendireceğiz" dedi. Güler Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin 2025 yılına bırakıldığını belirterek "Yasa teklifimizi daha detaylı şekilde inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİ FONU NE ZAMAN YASA HALİNE GELECEK?

Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na bütçeden gerekli kaynakların aktarıldığını açıklayan Güler,  "Hem bu sene hem de önümüzdeki yıllar için ek bir kaynak ihtiyacı doğmuştu, teklifimizi de vermiştik. Burada yer alan unsurların daha detaylı incelenmesi konusunda itirazlar söz konusu oldu, vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu. Bunları daha detaylı incelemek, varsa farklı manada değerlendirme yapmak üzere teklifimizi daha detaylı bir incelemeye alacağız." ifadelerini kullandı.

Güler, bu teklifin 2025 yılı komisyonuna ertelendiğini açıkladı.

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • Hasan 11 dakika önce Şikayet Et
    Benden bir öneri;Herbir Savunma sanayi ürünümüz için Ayrı ayrı Halka açık Destek kampanyası düzenleyin.Örneğin KAAN uçağımız için bir kampanya yapın ve Bende gücümün yettiğince katılayım ki Benimde bu uçakta bir Tuzum var diye göğsüm kabarsın.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 21 dakika önce Şikayet Et
    Laf başı gelince herkes vatansever milliyetçi.kredi kartı değil tüm emekli çalışan işveren ve esnaftan her ay 50 TL para kesilip savunma sanayine aktarılsın.kimse ölmez 50 TL az almakla ama toplamda iyi para kaynağı olur.bir uçak 100-150 milyon dolar bir gemi 500 milyonla 1 milyar dolar ve bunlardan çokca lazım.füzesi bombası vs.vs.
    Cevapla
  • maho 24 dakika önce Şikayet Et
    Buna itiraz eden chpkk haindir ülkem için canım feda
    Cevapla
  • Vatandaş 28 dakika önce Şikayet Et
    Nelere para vermiyoruz. Geleceğimiz için yıllık 750 TL. yı versek ne olur batmayız ya. Burda geleceğimiz söz konusu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Malatya'daki şiddetli deprem sonrası peş peşe duyurdular: Okullar tatil edildi
18 gün sonra cesedi bulunmuştu, Rojin’in ilk muayene sonuçları çıktı!