Malatya'da deprem mi oldu? 16 Ekim Malatya'da olan deprem kaç şiddetinde? Bina yıkıldı mı?

Gelen son dakika bilgisine göre Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi. Peki 16 Ekim 2024 deprem Malatya'nın neresinde oldu? Can kaybı var mı?

Malatya'da deprem mi oldu? 16 Ekim Malatya'da olan deprem kaç şiddetinde? Bina yıkıldı mı?
Malatya'da deprem mi oldu? 16 Ekim Malatya'da olan deprem kaç şiddetinde? Bina yıkıldı mı?
GİRİŞ 16.10.2024 11:54 GÜNCELLEME 16.10.2024 11:54

AFAD tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem, çevre illerden de hissedildi.

16 EKİM 2024 MALATYA'DA DEPREM Mİ OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin şiddetini AFAD, 5.9 olarak açıkladı.

Meydana gelen deprem, 'Asrın felaketi' olarak nitelendirdiğimiz 6 Şubat 2023 tarihindeki 7.7 ve 7.6 depremleriyle aynı fay hattında, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleşti.

MALATYA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Malatya'da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. 

AFAD verilerine göre Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9'luk depremin ardından 6 artçı deprem daha meydana geldi.

MALATYA'DA DEPREMDE BİNA YIKILDI MI? CAN KAYBI VAR MI?

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." denildi.

3 İLDE 3 BİNADA ÇÖKME MEYDANA GELDİ

Ali Yerlikaya: 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.

BAKAN YERLİKAYA'DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Malatya'da deprem anı kameralara böyle yansıdı!
Özel değil gizli…