Elazığ'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 16 Ekim Elazığ'da son durum nedir?

Elazığ'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 16 Ekim Elazığ'da son durum nedir? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. AFAD tarafından açıklanan verilere göre 16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem çevre illerde hissedildi.

Elazığ'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 16 Ekim Elazığ'da son durum nedir?
Elazığ'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 16 Ekim Elazığ'da son durum nedir?
GİRİŞ 16.10.2024 11:40 GÜNCELLEME 16.10.2024 11:49

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde bulunan bilgide, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem çevre illerden de hissedildi. Sarsıntının 6 Şubat'taki tarihi 7.7 ve 7.6 depremleriyle aynı fay hattında, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Peki, Elazığ'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? 16 Ekim Elazığ'da son durum nedir?

ELAZIĞ'DA DEPREM Mİ OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

Elazığ'da Malatya'nın Kale içesinde meydana gelen depremi hisseden illerimiz arasında bulunuyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." değerlendirmesinde bulundu.

MALATYA VE ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL OLDU

Malatya merkezli 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya ve Elazığ'da eğitime 1 gün ara verildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ DUYURDU

Kandilli Rasathanesi ise depremin 6,5 km derinlikte ve 6 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

PSİKOLOJİK DESTEK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya merkezli depremin sonrasında Bakanlık ekiplerinin depremin hissedildiği bölgelerde psikolojik destek çalışmalarına başlaması için talimatı verdi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Malatya’nın Kale ilçesinde 16 Ekim 2024 Çarşamba günü sabah 10.46’da meydana gelen deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden mesaj paylaştı.

Bakan Kurum, “Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ülke ülke belli oldu! Çarpıcı "Vatan için ölür müsün?" tablosu!
Malatya'da deprem anı kameralara böyle yansıdı!