Isparta bilimle şenleniyor

Bilimin Işığında Parlayanlar Bilim Şenliği, ziyarete gelen minik öğrencilere bilimin büyülü dünyasının kapılarını açtı.

GİRİŞ 16.10.2024 19:26 GÜNCELLEME 16.10.2024 20:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK 4007 A Kategorisinde 605 başvuru içinden kabul edilen, en fazla atölye sayısına sahip proje olan, Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Bilimin Işığında Parlayanlar Bilim Şenliği atölye sergisinin açılışı Isparta Valisi Abdullah Erin, İl Millî Eğitim Müdürü Recai Ocak ve il protokolünün katılımları ile Isparta Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Bilimin Işığında Parlayanlar Bilim Şenliği, ziyarete gelen minik öğrencilere bilimin büyülü dünyasının kapılarını açtı. 

Bilim Şenliği atölye sergisinde tıbbi bilimler, fizyoterapi, ekolojik tarım, tarımsal bilimler, küresel iklim değişikliği, geri dönüşüm, eğitim teknolojileri, sosyal ve beşeri bilimler, özel eğitim, sanal gerçeklik, askeri cihazlar ile bilim temalı kısa film ve belgesel gösterimi, bilim tiyatrosu, bilim-teknoloji odaklı sergi ve gösteriler, deneysel uygulamalar, dijital oyunlar, söyleşi, seminer, panel ve proje tabanlı uygulamalar bulunuyor.

Öğrencilerde ilgi ve merak uyandıracak 112 atölyenin bulunduğu sergi, ilk gününde 25 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 20 Ekim Pazar gününe dek açık olacak bilim şenliğinde, 100 binden fazla ziyaretçinin bilimle buluşturulması hedefleniyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Orhan 5 saat önce Şikayet Et
    Isparta, örnek Vali Abdullah Erin ile daha nice projelere imza atacaktır. Daha yeni başlıyor. Hayırlı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah son dakika duyurdu! Füzeler peş peşe fırlatıldı! Katil İsrail birliği öldürüldü
NASA uyardı, güneş 11 yıllık "solar maksimum" evresine girdi