Sivas'ta peş peşe depremler: İşte deprem anı! Okullar tatil edildi

Son dakika haberine göre, Sivas'ta 10 dakika arayla iki deprem meydana geldi. Kent saat 11.29'da yaşanan 4.7'lik depremin ardından 11.39'da bu kez 4.1 ile sallandı. Sivas Valiliği, kentte eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

GİRİŞ 17.10.2024 12:28 GÜNCELLEME 17.10.2024 14:31
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre, Sivas’ta, saat 11.29’da merkez üssü kent merkezi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10,57 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden çıkarken, derste olan öğrenciler de öğretmenleri tarafından tahliye edildi. Kent merkezindeki Selçuk Ortaokulu öğrencilerinin deprem sırasında dışarı çıktıkları anlar görüntülendi.

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha taraması başlattı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "Merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17.10.2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." denildi. 

BAKAN YERLİKAYA: İLK BELİRLEMELERE GÖRE OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depreme ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

Sivas'ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sivas'ta meydana gelen depremler sonrasında herhangi bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı. 

BİR DEPREM DAHA OLDU

AFAD, Sivas Merkez'de saat 11.39'da bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. 

VALİ ŞİMŞEK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depreme okulda yakalanan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek "Depremle ilgili olumsuz bir durum yok, tarama çalışmaları sürüyor. Okulları tatil edebiliriz." dedi

BELEDİYE BAŞKANI UZUN'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, depremle ilgili, "Olumsuz bir durum yok. Vatandaşları sağduyulu davranmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı. 

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin merkez üssünü Akpınar olduğunu bildirdi. Kandilli verilerine göre deprem yerin 4.7 büyüklüğünde ve yerin 3.6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

DÜNKÜ DEPREMDEN BAĞIMSIZ

Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında Sivas'taki depremi değerlendirdi. Pampal, konuşmasında şunları söyledi:

6 Şubat sonrası kırılmalar 60-70 bini bulmuştur. Bölgedeki sismik aktivite arttı ve daha da devam edecektir. Malatya'daki depremin fayı ile farklı faylar bunlar. Buna artçı diyemeyiz. Çevrede daha büyük deprem üretecek ve kırıma sürecine girmiş faylar var. Sivas tarihte büyük kayıplar vermiş bir ilimizdir.

YIKIM VE YARALANMA YOK

İHA Bölge Müdürü Göktürk Fırat, kentte yaşanılanları şu sözlerle anlattı:

Saat 11.29'da bir sarsıntı hissedildi. Derinliğin fazla olması nedeniyle hafif hissedildi. Herhangi bir panik yok. Kısa sürede art arda iki deprem meydana geldi. Yıkım ya da yaralanma yok.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 42
  • Gakko 23 2 saat önce Şikayet Et
    Kıs. Geldi. Depremler. Yine. Başladı.
    Cevapla
  • Galipden ses 3 saat önce Şikayet Et
    Bu deprem ler niye Türkiye de oliyo.abd saolsun. Harp sistemi başka yerde olmaz. Gemiler uzaydan sinyal vs
    Cevapla
  • Fatih garga 3 saat önce Şikayet Et
    ABD debrem urutiyo bise kilde bulmuşlar gemiler harb sistemi sinyal le. Yapiyo .bizde daha u ca k yapacaz.yav atom bombası yapin. Erbakan olsaydı ne silahlar yapardı. Alırdı uyuyun bakım hirhizlar
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Bırakın artık bilim kurguyu. Kulaktan dolma şeylere ne kadar inanıyoruz. Deprem diye bir gerçek var. Gemileri uzaklaştırmakla olmaz. Asıl depreme hazırlıklı olmak lazım. Tedbir almak lazım.
    Cevapla
  • sütçü 3 saat önce Şikayet Et
    millet kafayı abd gemilerinde bozmuz ..yahu misal 50 sene öncesi gemimi vardı ..depremler dünyanın her yerinde oluyor .deprem olmazsa dünya yaşamaz.ölür.dünkü malatya depreminde en az 10 ilde hissedilmis..koskoca dağlar ovalar.iki şehir arasında arabayla saatlerce gidiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya başbakanından İsraile güvence
Kreşte skandal görüntü: Bebeğe tokat anı kamerada!