Son dakika: Yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Aksaray- Ankara kara yolu Acıpınar köyü girişinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 18.10.2024 07:44 GÜNCELLEME 18.10.2024 11:26
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Kaza, saat 07.00 sıralarında Aksaray- Ankara kara yolunun 25'inci kilometresinde Acıpınar köyü yakınlarında meydana geldi.

Balıkesir'den Kapadokya bölgesi Nevşehir'e yolcu taşıyan Nurhan Hazer (55) yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, bariyerlere çarpıp, 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazada içerisinde 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu olmak üzere 44 kişi bulunan otobüste 6 kişi öldü, 34 kişi yaralandı. İhbarla kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cenazeler de otopsi için aynı hastanenin morguna kondu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da kaza yerine gelip, incelemede bulundu. Kumbuzoğlu, "Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan tur otobüsümüz ilimize 25 kilometre kala Acıpınar mevkisinde yolun sağ tarafına devrilmesi suretiyle trafik kazası meydana gelmiştir. İlk tespitlere göre otobüste 41 yolcu, 1 rehber, 2 şoför olmak üzere olduğu tespit edilmiştir. Kaza sonucu maalesef 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Yaralı vatandaşlarımızın sevkini Aksaray Devlet Hastanesi'ne gerçekleştirdik. Konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor. En titiz bir şekilde soruşturma sonucunda gereğini yapacağız" dedi.

'OTOBÜS BENİ SOLLADI'

Kazaya tanık olan başka bir sürücü Mehmet Tayiroğlu ise şunları söyledi:

"Otobüs beni solladı. Solladıktan sonra otobüs sağa sola doğru gitmeye başladı. O ara şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Selektör yaptım, korna çaldım, benim aracım hızı 80 kilometreye sabit olduğu içinde yanına yetişemedim. Bariyerlere çarptı, sürüklenip devrildi."

Yolculardan Ramazan Durmuş da "Uyuyordum. Kemer de bağlıydı. Arabanın devrildiğini gördüm" dedi.

BAKAN TUNÇ: SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

Aksaray-Ankara karayolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

 
KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Almali 26 dakika önce Şikayet Et
    Otobus hizliydi otobus ler belli hiza sabitlenmeli. Soforlerimiz malesef egitimsiz. 1 defa turkiyede otobus de one oturma firsat buldum 3 seritli yolda viraj vardi otobus soforune bakiyorum Adam hic aynaya bakma Dan 3 seride birden kullandi donerkenAllah korusun arkadan motorsikletli gelsiydi kesin kaza olurdu veya baska arac. Trafik kurallari yenilenmeli ve insanlarimiz daha cok egitim
    Cevapla
  • tek 42 dakika önce Şikayet Et
    Otobüsün yolcu bölümü neredeyse sapasağlam. Kimse kemer takmıyor. Tedbir yok kemer yok. Boşu boşuna heba olan canlar var.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    2 gün önce haberlerde gördük telefonda oyun oynuyordu Allah korkusu yok ahlak yoksunu insanlar denetim şart
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    07 tam uyku saati
    Cevapla
  • Salih 1 saat önce Şikayet Et
    Şoförler ölüyor devlet neden intihar ediyorlar sorusuna cevap ararsa problem çözülür.Yoksa bu acılar devam eder. Kimse intihar etmez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek vergi kaçağının en fazla olduğu yerleri açıkladı
Çakallar iş başında - Gazete manşetleri