Bakan Fidan kritik zirvede çağrı yaptı: Maalesef bir katılımcımız eksik...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun 3. Toplantısının açılış konuşmasında, "bölgesel diyalog ve işbirliği" vurgusu yaptı. Bakan Fidan, toplantıya katılmayan Gürcistan'a çağrısını yineledi.

GİRİŞ 18.10.2024 12:53 GÜNCELLEME 18.10.2024 12:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu'nun 3. Toplantısı İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katılıyor. Dışişleri Bakanı Fidan, toplantının açılışında bir konuşma yaptı.



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşmasında, “Bugün, Güney Kafkasya’da kalıcı barışın temini ve işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacına matuf bir istişare zemini olan 3+3 Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3’üncü toplantısı için bir araya gelmiş durumdayız. Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya Dışişleri bakanlarına ve heyetlerine İstanbul’a hoş geldiniz diyorum. Kısaca 3+3 Platformu olarak tanımladığımız bu mekanizmanın oluşturulması fikri, 2. Karabağ Savaşı’nda ateşkesi sağlayan 9 Kasım 2020 tarihli 3’lü bildirisinin imzalanmasını izleyen haftalarda ortaya çıktı. Temel hedefi Güney Kafkasya’yı yakından ilgilendiren tüm konuların ele alınacağı bir zemine duyulan ihtiyaca cevap vermektedir. Platformun adının 3+3 olmasına rağmen salonda maalesef bir katılımcımız eksik. Yakın komşumuz ve dostumuz Gürcistan’ın yerinin baki olduğunu ve arzu ettiği zaman bu platforma dahil olabileceğini sizlerin önünde bir kez daha ifade etmek isterim. Yakın coğrafyamızda yaşadığımız çalkantılı süreçler, savaşlar, Ortadoğu’da İsrail’in insani felaket ve zulüm sarmalı, bölgesel düzeyde diyalog ve işbirliğinin ne kadar önem arz ettiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Güney Kafkasya’ya bakışımızın temelinde de bölgesel sahiplenme anlayışımız bulunmakta. Bölgesel sorunları en iyi, o bölgenin devletlerinin bildiğine ve onların çözebileceğine inanıyoruz. Nitekim bu vizyonumuzun tezahürü olarak toplantımızın ana neticelerine dair bir ortak bildiriyi de görüşmelerimizin sonunda kabul etmeyi öngörüyoruz” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • GURCİSTAN 14 dakika önce Şikayet Et
    Gürcistan değil tam bir hindistan, Sarp- Batum arası rezalet, Türkiye'deki köy yolu bike ordan iyi, tek şeritli,, yollarda inek sürüleri geziyor, Carparsan ocağını sonduruyorlar, yeni Başkanı Türkiye karsitiymis.
    Cevapla
  • Misafir 34 dakika önce Şikayet Et
    Batılı ülkelerin siyasi anlayışını, geçmişten günümüze Sırbistana nasıl uygulama yaptılarsa, sizde, komşuluga bölgeye yaraşır şekile dizayn politikası yapmalısınız, önünü boş bırakmayın, yol geçen hanı durumuna düşürülmesin, şartlar zorlatilmali diye düşünüyorum,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Sakin 36 dakika önce Şikayet Et
    Gürcüler Türklerin sevmez bunu unutmayın....
    Cevapla
  • Salim 42 dakika önce Şikayet Et
    Bak Ermenistan nası akıllandı çok havalanma Gürcistan. Ermeniler yahudiyi, yahudi de Ermenileri sevmez. Ermenilerin Fransayla diyalogu var, makum Macron da İsraille limoni şu aralar. Ermeni bir miktar katolik sayılır. Katolikler tarih boyunca Yahudi düşmanıdır. Bunu çok iyi kullanmalıyız. Paşşnyan akıllı adam, nerede duracağını öğrendi. Menfaati Türkiyenin yanındadır.
    Cevapla
  • Hasan 50 dakika önce Şikayet Et
    Bu israil ve Ukrayna meselesinden dolayı Ermenistan durumu çaktı, biraz yola geldi. Ana Gürcistan hala Amerikanın oyuncağı. Amerika orayı karıştırıp aklı sıra Karadenize filo sokacak ve her yeri yıkacak, savaşı Karadenizde patlatacak. Türkiye çok akıllı olmakı, kesinlikle Montröyü uygulamalı, Karadeniz de ABD filosu istemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB 81 valiliğine genelge göndermişti! İstanbul'dan son dakika 'ders saati' kararı!
FETÖ'nün şifresi kırıldı! Kullandıkları uygulama deşifre oldu