Kumardan kaybettiği parayı eşine söylemeyince hırsızlık senaryosu kurguladı

Bursa'da Coşkun K. adında bir vatandaş, internetten oynadığı sanal kumarda kaybettiği parayı eşine söyleyemeyince, yakın arkadaşıyla hırsızlık senaryosu kurguladı.

GİRİŞ 18.10.2024 14:56 GÜNCELLEME 18.10.2024 15:08

Olay, salı günü saat 17.00 sıralarında Osmangazi ilçesi Alaşar Mahallesi'nde meydana geldi. Tekstil işi yapan Coşkun K. (35), eşine, "İş görüşmesi için İstanbul'a gidiyorum" diyerek evde biriktirdikleri 58 bin avroyu alarak Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitti.

Buradaki bir alışveriş merkezinin kapısında telefonla konuşan Coşkun K.'nin içinde 58 bin avro bulunan çantası, yanına yaklaşan motosiklet sürücüsü tarafından, kapkaç yöntemiyle çalındı.

Coşkun K. peşinden koştuğu kask takan sürücüyü yakalayamadı. Çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrası polis merkezine giden Coşkun K. suç duyusunda bulundu.

Güvenlik kameralarını inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olay sonrası para dolu çanta ile kaçan plakası olmayan motosikletin sürücüsünün, olay yerinden uzaklaştıktan bir süre sonra kıyafetini değiştirdiğini tespit etti. Kısa sürede kimliği belirlenen şüpheli İsmail Melih A. (36), Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanınca, şikayetçi olan Coşkun K. ile yakın arkadaş oldukları ortaya çıktı. Polis merkezine tekrar çağrılan Coşkun K., ifadesinde, “Sanal oyunda para kaybettim. Eşimle maddi sıkıntılarımız var. Bende yakın arkadaşım İsmail Melih A.'ya terminale gittiğim sırada elimdeki çantayı çalmasını söyleyerek böyle bir senaryo kurguladım" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Coşkun K. ile İsmail Melih A., ‘Yankesicilik’ ve ‘Suç uydurma’ suçlarından adliyeye sevk edildi. 

 

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
5.9'luk depremin yürekleri ısıtan görüntüleri ortaya çıktı
Fransa'da binlerce insan selde mağdur oldu