İstanbul'dan son dakika 'ders saati' kararı! MEB 81 il valiliğine genelge göndermişti...

Son dakika haberi... MEB genelgesine istinaden İstanbul Valiliği, 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerini 40 dakikadan 35 dakikaya indirdi.

GİRİŞ 18.10.2024 15:57 GÜNCELLEME 18.10.2024 15:57
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İstanbul Valiliği, MEB genelgesine istinaden 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerini değiştirdi.

Söz konusu okullarda 40 dakikalık ders saatleri 35 dakikaya indirildi.

MEB'DEN VALİLİKLERE GENELGE

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi.

Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi
nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Murat 42 dakika önce Şikayet Et
    İkili değil her okulda olmalı kırk dakika çocuğun dikkati olmaz ilkokul ile lisenin ders saati aynı olur mu
    Cevapla
  • Misafir 48 dakika önce Şikayet Et
    son ders saati kaldırılmalı
    Cevapla
  • Torun 50 dakika önce Şikayet Et
    Elhamdülillah, belki defalarca cimere ders saatlerinin düşürülmesi için yazdım sonunda kabul oldu. Hem güvenlik açısından hemde insan beyni dikkat oranı en fazla 20 dk dır. Süre 'nin uzaması çocuğun dikkatinin dağılmasına neden olur. Ayrıca öğlen okula giden çocuklar akşam saat 8 'den önce eve dönemiyor. Güvenlik açısından da çok hayırlı bir karar.
    Cevapla
  • Çoktandır… 58 dakika önce Şikayet Et
    1 geçen yıldan beri ders saatleri 30 dakika İstanbul/ kartala bağlı bir okulda
    Cevapla
  • Demir ERSOY 1 saat önce Şikayet Et
    Çocuklar için sabahları çok erken oluyor yarım saat geç olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji haritayı paylaştı! 53 yıldır böylesi görülmedi
Hamas, Sinvar'ın vefatını doğruladı