Meteoroloji haritayı paylaştı! 53 yıldır böylesi görülmedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) sıcaklık analizi raporuna göre; 2024 yılı eylül ayı ortalama sıcaklığı, 20,9 derece olan 1991-2020 normallerinin üzerinde 22,2 dereceye olarak gerçekleşti.

GİRİŞ 18.10.2024 16:50 GÜNCELLEME 18.10.2024 16:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılı eylül ayı sıcaklık analizi raporunu yayımladı.

Buna göre; 2024 yılı eylül ayında ortalama sıcaklıklar Ege ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin hemen hemen tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşirken; yurdun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.



1991-2020 normalleri eylül ayı ortalama sıcaklığı 20,9 derece olurken, 2024 eylül ayı ortalama sıcaklığı 22,2 derece ile normalin 1,3 derece üzerinde gerçekleşti. Eylül, son 53 yılın en sıcak 7'nci eylül ayı olarak kayıtlara geçti.



Eylül ayında en düşük sıcaklık eksi 1,2 derece ile Kars'ın Sarıkamış ilçesi, en yüksek sıcaklık ise 44,3 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde tespit edildi.



Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • adem38 1 saat önce Şikayet Et
    kimi siprey diyor kimi Araplar diyor. Geçin bunları bir kere. Şu anda Türkiye'de yapılan zina, adaletsizlik, yalan, dolan, vurgun, hırsızlık, ahlaksızlık, sükürsüzlük dünyanın hiçbir yerinde yapılmıyor. Siz yağmur yerine kafanıza taş yağmadığına dua edin.
    Cevapla
  • Ömer 1 saat önce Şikayet Et
    Bir gün de yazdan kışa geçtik dün itibariyle. Sonbahar nerede?
    Cevapla
  • Rifasim40 1 saat önce Şikayet Et
    gökyüzü spreyleniyor diyen arkadaş sen önce beynini spreyle...
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allahin kullari aziti depremin bile akilanmadirdi bunlar iyi gunlerimiz
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Çünkü araplar yagmur yagması için gökyüzüne tohumlama yaparken biz ülkece bunu yapmıyoruz. Bekliyoruz ki yagsın. Ülkemizde büyük otomotiv firmaları dolu yagmasın açık otoparklardakş araçları zarar görmesin diye tohumlama yapıyormuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üçüncü Dünya Savaşı gerginliği hızlandı! İşte en fazla balistik füzeye sahip ülkeler...
İstanbul'dan son dakika 'ders saati' kararı! MEB 81 il valiliğine genelge göndermişti...