"Yenidoğan Bebek Çetesi" ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan duyurdu...

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X üzerinden "Yenidoğan Bebek Çetesi"ne ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

GİRİŞ 19.10.2024 10:57 GÜNCELLEME 19.10.2024 12:42
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin "Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış, 22'si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir" dedi.

Bakan Yerlikaya, Tekirdağ programı kapsamında bir otelde düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru" toplantısının ardından İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

CİMER'e yapılan başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 tarihinde olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı proje çalışmasını yürüterek tamamladığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının konuyla ilgili bugün bir açıklama yaptığını aktaran Bakan Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti;

"İçişleri Bakanlığımızla beraber üç bakanlığımızın ortak çalışmasıyla haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış, 22'si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir.

Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir. Artık konu yargıdadır. Ve biz hep birlikte yüce milletimiz adına, oradan nasıl bir karar çıkacak göreceğiz ve temennimiz odur ki vicdanlarımızı yaralayan, bizleri üzen olayların, suçların hiç olmaması. Ama dediğim gibi ta mayıs ayından itibaren bir annenin CİMER'e yapmış olduğu ihbarla birlikte Sağlık İl Müdürlüğümüz, Sağlık Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, savcılarımız ve İstanbul Mali Şube ekipleri, planlı, projeli, sabırla, titizlikle bu olayı aydınlatmış ve yargılama süreci de devam etmektedir."

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    Baska hastanede Bizim de çocuğumuzu erken doğum ile almak istediler kaçtık . Baska doktora gösterdik sorun yok dediler. Erken dogum ile kuvezden para kazanma derdindeler.
    Cevapla
  • hakan 1 saat önce Şikayet Et
    haksız kazanç elde etmeyen hastane var mı? konyada beyhekim devlet hastanesinde de bildiklerimiz var.
    Cevapla
  • Yaköylü 1 saat önce Şikayet Et
    Caydırıcılık olması için idamın gelmesi lazıııım
    Cevapla
  • mete 1 saat önce Şikayet Et
    buradan yetkililere sesleniyorum her ilde insanların her konuda elindeki bilgi ve belgeleri sorgusuz sualsiz kamera kaydı olmadan devlete ulaştırabileceği bırakıp gidebileceği yerler oluşturun
    Cevapla
  • Murat 2 saat önce Şikayet Et
    Adam Pkk uyeliginden ceza yatmis ama Hastane acmasina izin verilmis.Bu ulke nasil yonetiliyor?Bu ulke goz gore gore neden ve nasil bu durumlara geldi?Aslinda sormaya gerek yok kimseye.Belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Scholz'un görüşmesi başladı
Siyasette yeni dönem! CHP anket sonuçlarını açıkladı! Dikkat çeken oranlar