MİT'ten nefes kesen operasyon: Aynı aileden 3 kişi gözaltına alındı

MİT ile İstanbul ve Balıkesir polisinin ortak operasyonu sonucu, PKK/KCK Avrupa yapılanması mensubu aynı aileden Zeynep Taşkıran ve Zübeyde Taşkıran kardeşler ile Hatın Şahbaz gözaltına alındı.

GİRİŞ 22.10.2024 09:55 GÜNCELLEME 22.10.2024 10:41
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü PKK/KCK terör örgütü Avrupa yapılanmasından aynı aileden üç kişiyi yakaladı.

PKK/KCK Avrupa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren üç kardeşten ikisi Zeynep TAŞKIRAN ile Zübeyde TAŞKIRAN İstanbul’da, Hatın ŞAHBAZ ise Balıkesir’de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üç kardeş, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK/KCK ÜYESİ 3 KARDEŞ

MİT’in uzun süredir takibi altında olan üç kardeşten Zeynep TAŞKIRAN’ın, PKK/KCK'nın Fransa yapılanması unsurlarınca Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı öğrenildi. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK’lı Zeynep TAŞKIRAN’ın, Alman vatandaşlığı alması sonrasında örgütsel faaliyetlerine Zizik ŞAHBAZ ismiyle devam ettiği tespit edildi.

Üç kardeşten bir diğeri olan Hatın ŞAHBAZ’ın, özellikle Almanya/Köln ve Fransa/Paris’te PKK/KCK adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine aktif şekilde katılım sağladığı belirlendi.

Üçüncü kardeş olan ve eskiden PKK/KCK’nın kırsal kadrosunda yer alan Zübeyde TAŞKIRAN ise Alman vatandaşı olmasının ardından isim değişikliği yaptığı, örgütsel faaliyetlerine Denise TAŞKIRAN ismiyle devam ettiği öğrenildi.

Avrupa’nın birçok yerinde PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerde rol alan üç kardeşe yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde örgütün Avrupa yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye ulaşıldı.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 39
  • Misafir 3 dakika önce Şikayet Et
    Peki ne yapacaksınız?
    Cevapla
  • Misafir 4 dakika önce Şikayet Et
    hainlerin hepsi itlaf edilsin
    Cevapla
  • Mehmet aynaci 14 dakika önce Şikayet Et
    Doguda yasamaz Avrupada keyif catar...arasira turkiyeye gelip gezer tozar. Sonra tekrar doner...hainlige devam eder....mit i tebrik ederim Insallah omur boyu hapsedilirler
    Cevapla
  • Güven 21 dakika önce Şikayet Et
    Besleyecekmiyiz bu hainler simdi niye etkisiz hale getirilmedi??? !!!!
    Cevapla
  • Misafir 23 dakika önce Şikayet Et
    Ailecek hainmiş... Vatan hainleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
SAHA EXPO'dan 2 milyar dolarlık şov
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan memur, emekli maaşı, asgari ücret ve vergi açıklaması