Fahrettin Altun: Batı/Avrupa merkezli dünya dağılırken Asya ülkeleri yükseliyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılış törende "hemen hiçbir uluslararası krizde sadra şifa olmayan Batı/Avrupa merkezli dünya dağılırken Asya ülkeleri yükseliyor." dedi.

GİRİŞ 22.10.2024 12:18 GÜNCELLEME 22.10.2024 16:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'da TRT'nin ev sahipliğinde Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun resmi açılış töreni düzenlendi.

Bir otelde yapılan açılış törenine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Mehmet Zahid Sobacı ile ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem katıldı.

Genel Kurulun açılışı, ABU tanıtım videosunun gösterimiyle başladı.

ABU Genel Sekreteri Ahmet Nadeem, açılış konuşmasında, ABU ve TRT'nin 60. yılını tebrik etti.

Gösterdiği misafirperverlik dolayısıyla TRT'ye teşekkür eden Nadeem, "Birlikte çalışmak, ilerlemenin ve kurumlarımızı güçlendirmenin en iyi yoludur." dedi.

Nadeem, bugün, "60 yıl önce bir araya gelen bazı liderlerin vizyonu ve onları takip eden liderlerin örgütleri güçlendirme ve işbirliğini pekiştirme konusunda gösterdikleri kararlılık ve inancı" kutladıklarını belirtti.

ABU Genel Sekreteri, öte yandan bugün fikirlerin her şeyden daha önemli olduğu bir dünyada yaşadıklarını dile getirdi.



Nadeem, sahip oldukları gücü ve sorumluluğu kullanarak izleyicilere "toplumların inşası, barışın tesisi ve birlikte çalışma konularında hizmet vermelerinin çok önemli" olduğunu belirterek "Sahip olduğumuz gücün gençlere daha parlak bir gelecek sağlayacak şekilde kullanılması çok ama çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Yayıncı olarak, izleyicilerin kendilerine güvendiğini kaydeden Nadeem, Asya-Pasifik Yayın Birliğinin çokkültürlüğününe vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Anadolu Ateşi gösteri yaptı.

"ASYA ÜLKELERI YÜKSELİYOR"

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altu "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çarpıklığını her platformda dile getirdiği, hemen hiçbir uluslararası krizde sadra şifa olmayan Batı/Avrupa merkezli dünya dağılırken Asya ülkeleri yükseliyor." dedi.

"YAPAY ZEKA HİBRİT TEHDİTLERİ DERİNLEŞTİREN BİR ÖZELLİĞE SAHİP"

Altun dezenformatif içerik tehdidine dikkati ekerek "Yapay zeka teknolojilerinin medya ve iletişim dünyamıza sunduğu bu imkanların yanı sıra beraberinde getirdiği birtakım meydan okumaları da elbette biliyoruz ve bunları da dikkate almalıyız. Her şeyden önce yapay zeka destekli medya düzeni, üretilen dezenformatif içeriklerle toplumu yanlış yönlendirme, yapay zeka sistemlerinde şeffaflık olmaması, haber içeriklerinde önyargı ve hatalı üretim, toplumsal kutuplaşma ve ayrımcılığı tetikleyen manipülatif içerikler gibi bir dizi riski, tehdidi beraberinde getirmektedir.



Bu anlamda yapay zeka teknolojileri hibrit tehditleri derinleştiren bir özelliğe de sahiptir. İnsan aklı ve yaratıcılığı, teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan daha değerlidir, daha kıymetlidir." dedi.

- ASYA-PASİFİK YAYIN BİRLİĞİ 61. GENEL KURULU

Dünyanın en büyük yayın birliği olan ve 65 ülkeden 230 üye ile yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye hitap eden Asya-Pasifik Yayın Birliğinin 61. Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantılarına 18-23 Ekim'de arasında TRT ev sahipliği yapıyor.

ABU Genel Kurulu, 2023'ten bu yana ABU Başkanlığını yürüten TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın yönetiminde düzenleniyor.

"Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" başlığıyla düzenlenen 61. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları hem TRT'nin hem de ABU'nun 60. kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi ile özel anlam taşıyor.

ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları, 6'ncı kez Türkiye'de TRT ev sahipliğinde gerçekleşiyor. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantılarına 58 ülkeden toplam 400'ün üzerinde yabancı delege katılıyor.

5 gün sürecek olan 61. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları çerçevesinde, "Yönetim Kurulu Toplantısı", "ABU Komite Toplantıları", "13. ABU TV Şarkı Festivali" ve "TRT Resepsiyonu" düzenlendi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • İslam Sancağı 2 saat önce Şikayet Et
    Masonların yazdığı Avrupa birliği uyum yasaları derhal terk edilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Gülen açıklaması: Türkiye'de gömüleceği bir toprak yok!
İşte FETÖ'de kavgaya sebep olan mal varlığı