Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Sudan'daki öğrencilere el uzatıyor

Sudan'da devam eden iç savaşa rağmen, Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı çatışmadan etkilenen öğrencilere ve ailelere hayati eğitim ve insani yardım desteği sağlamaya devam ediyor.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Sudan'daki öğrencilere el uzatıyor
Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Sudan'daki öğrencilere el uzatıyor
GİRİŞ 22.10.2024 13:23 GÜNCELLEME 22.10.2024 13:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sudan’da 2023 Nisan ayından bu yana süren iç savaş, 2 milyon sivili yerinden etti, yarım milyon kişiyi ülkeden göçe zorladı ve 1 milyon çocuğu eğitim imkânlarından mahrum bıraktı.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı 2013 yılında başlattığı Sudan'daki eğitim ve insani yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, hâlihazırda birkaç eğitim kurumunda eğitim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin yemek ve barınma imkânları, çatışmadan etkilenen öğrenciler için yatakhane ve bölgedeki ihtiyaç sahibi topluluklar için aşevi hizmetleri gibi temel ihtiyaçlarının da giderilmesine katkı sağlıyor.

BÖLGEYE TIR GÖNDERİLDİ

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Kızılay ve İHH’nın gemileri vesilesiyle bölgeye onlarca yardım TIR’ı gönderdi. Vakfın ekipleri, iç savaş mağduru Sudan halkına ve öğrenci ailelerine yardım malzemelerinin dağıtımına bizzat denetledi.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İnsani Yardım ve Sosyal Hizmetler Koordinatörü Serdar Eryılmaz; "Amacımız, iç savaş ortamında eğitimlerini sürdürmeye çalışan yüzlerce Sudanlı öğrencinin yaşam koşullarını iyileştirmek, bu coğrafyada yaşamını sürdürmeye çalışan gençlere maddi ve manevi destek sağlamaya devam edeceğiz."

AZİZ MAHMÛD HÜDÂYİ VAKFI HAKKINDA

İstanbul Üsküdar’ın manevi bekçisi Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin aziz hatırasından ilhamla kurulan vakıf, insani yardım, eğitim, basın yayın, sosyal ve kültürel hizmetler gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

400 yıllık kadim vakfın devamı niteliğinde 1985 yılında tekrar kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, kamu yararına çalışan, vergi muafiyetine haiz, izin almadan yardım toplama statüsünde ve BM ECOSOC üyeliği olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • YKC 2 saat önce Şikayet Et
    Allah (cc) razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün olmadığı Türkiye inşa edelim
Dünyanın en zengin ülkeleri açıklandı! Türkiye listede kaçıncı sırada?