Cevdet Yılmaz duyurdu: 'Demografik Nüfus Yüksek Kurulu' oluşturuluyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Doğurganlık hızımız yüzde 1,5'e düştü. Bütün boyutlarıyla bu işe bakacağız. Bir eylem planı hazırlayacağız." açıklamasında bulundu.

Cevdet Yılmaz duyurdu: 'Demografik Nüfus Yüksek Kurulu' oluşturuluyor!
Cevdet Yılmaz duyurdu: 'Demografik Nüfus Yüksek Kurulu' oluşturuluyor!
GİRİŞ 23.10.2024 13:27 GÜNCELLEME 23.10.2024 13:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçe sunumunun ardından habercilerle bir araya geldi.

6 Şubat depremlerinin Türkiye ekonomisine etkisinin büyük olduğunu, iki yıl içinde 70 milyar dolar harcama yapıldığını aktardı:

"Sosyal, ekonomik olarak bölgeyi canlandırma ve teşvikler mali sonucu olan kararlar. Muazzam bir harcama söz konusu. Bunun da büyük kısmı 2023 ve 2024’e denk geliyor. İki senede 2,6 trilyonluk bir harcama oldu. Aşağı yukarı 70 milyar dolar civarına denk geliyor. Depremin bütçeye etkisi gelecek yıldan itibaren azalacak."

YAPI DÖNÜŞÜMÜNE 584 MİLYAR LİRA AYRILDI 

Bütçede kentsel dönüşüm için de 584 milyar lira ayrıldığını belirten Yılmaz, "Epeyce bir bina dönüştü ama hala dönüşmesi gereken çok sayıda binamız var. Bunu yaptığınız zaman en azından can kaybını engellemiş oluyorsunuz. Yine mal kaybı olabilir ama en değerli şey can" diye konuştu.

DEMOGRAFİK NÜFUS KURULU OLUŞTURULUYOR 

Türkiye'de son dönemde demografik dönüşüm yaşandığını belirten Cevdet Yılmaz, Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacağını şu sözlerle duyurdu:

"Şu anda doğurganlık hızımız yüzde 1,5'e düştü. İnsanların eğitim düzeyi, gelir düzeyi yükseldikçe çocuk sayısı düşüyor. Kadınların iş gücüne girişi de etkiliyor. Bu konuda Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturacağız. Bütün boyutlarıyla bu işe bakacağız. Bir eylem planı hazırlayacağız."

SAVUNMA SANAYİİ DESTEKLEME FONU

Yılmaz, Türkiye'de savunma sanayi ihracatında bu yıl 6,6 milyar doların hedeflendiğini de kaydetti.

Meclis'te görüşmeleri ertelenen Savunma Sanayi Destekleme Fonu teklifine dikkat çekti.

"Cumhur İttifakı olarak bütçe sonrasında bir araya geleceğiz, ayrıntılı bir şekilde tartışmalarını yapacağız, kalem kalem tekrar bakılacak. Haklı eleştiriler dikkate alınarak paket gözden geçirilecek. O günkü siyasi irade nasıl oluşursa, gerekirse Meclis'imizin takdirine tekrar sunulacak."

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • habib 4 saat önce Şikayet Et
    Teşvik hiç yok Çocuk doğur külfet üstüne külfet, Gelir vergisi hane sayısına göre olmalı çocuk yardımı bez parasını çıkarmaz. Eğer o inanç yoksa çocuğu niye başına bela etsin. Nüfus artışı için ciddi teşvikler şart.
    Cevapla
  • habib 4 saat önce Şikayet Et
    Reis, Avrupa Birliğinin de desteklediği kadın istihdamı, İstanbul sözleşmesi, İnsanımızın sorumluluk almayarak rahat yaşama arzusu bunlar nüfusu azaltan önemli nedenler. Memur çocuğu ve 7 kardeştik sofra şu anki asgari ücretlinin sofrasından zayıftı. Para geçim önemli ama tek neden değil insanımızın hayata bakışı değişti. Çocuk deyince Allah etmesin diyen yeni evli çiftler var bir sürü.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Formül kadını calıstırma cocuklarına baksın .çocuklara bakacak yemek yapacak kimse olmayınca tabiki çocuk sayısı düsecek birde bu sezaryan işine el atın normal doğum çok azaldı gelir düzeyini de yükselttinizmi bu iş biter .öbür türlü boşuna ugraş çocuk doğuracak kadın evde olmayınca nasıl çocuk yapsın millet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terör saldırısı... Ankara TUSAŞ'ta patlama anı!
Batshuayi'den Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gönderme! Sözleri gündem oldu