15 Temmuz şehidinin eşinden 'FETÖ'' talebi: Milli bayram ilan edilmeli

FETÖ’nün darbe girişiminde Ankara'da şehit edilen Medet Ekizceli'nin eşi Esra Ekizceli, Gülen'in ölümünün milli bayram olarak ilan edilmesini istiyor…

GİRİŞ 23.10.2024 15:01 GÜNCELLEME 23.10.2024 15:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimini engellemek için Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek için yola çıkan iki çocuk babası Medet Ekizceli, açılan ateş sonucu şehit edilmişti.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ölüm haberini alan şehit eşi Esra Ekizceli, duygularını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

Terörist başı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili sevincini dile getiren Esra Ekizceli, terörist başının ölümünün milli bayram olarak ilan edilmesini istedi.

“GÜLEN'İN ÖLÜMÜNÜN MİLLİ BAYRAM OLARAK İLAN EDİLMESİNİ İSTERİZ”

Eşinin acısını unutamadığını belirten Esra Ekizceli,“Darbe girişimi haberi geldiğinde eşim ve babam sokağa çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde eşim şehit oldu. Bizim için 8 yıl çok acı geçti, kötü günler geçirdik. Ailem ve çocuklarımla birbirimize tutunmaya çalıştık. Fetullah Gülen hainin öldüğünü duyduğumuzda çok mutlu olduk, bizim için düğün, bayram oldu. Şehitlerimizin, gazilerimizin adına da çok mutlu olduk. İnşallah ateşi bol olur. Bu dünyada, bizim elimiz yakasındaydı, öbür dünyada da şehitlerin elleri yakasında olacak, toprak onu kabul ederse Fetullah Gülen'in ölümünün milli bayram olarak ilan edilmesini isteriz” dedi.

“ŞEHİT OLMAYI İSTİYORDU VE KABUL OLDU”

Eşi ile gurur duyduğunu ifade eden Ekizceli, “Eşim bana, ‘keşke ben de şehit olsam' derdi. Allah ona şehitliği nasip etti. 15 Temmuz'da sokağa abdestli bir şekilde çıkarak vatanına sahip çıktı. İki günün ardından biz eşimi soğuk hava deposunda bulduk ve o kadar güzel bir naaşı vardı ki hiç bozulmamıştı, gülümsüyordu. Şehit olmayı istiyordu ve kabul oldu” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • misair 45 dakika önce Şikayet Et
    Şöyle tertemiz gencecik gelinleri dul bırakanı Allah kahretsin.
    Cevapla
  • ihsan 2 saat önce Şikayet Et
    Allah sabır versin bacım. Şehit eşi olmak ayrıcalıktır. Buna tutunun. Allah size ve ailenize hayırlı ve bereketli bir ömür nasip etsin.
    Cevapla
  • Serdem 2 saat önce Şikayet Et
    Boş verin unutulup gitsin ! Kötü reklam olmayı bile hakketmiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 saat önce Şikayet Et
    Vatan haini işbirlikçi satılmış köpekler için bayram ilan edilmez ülkeyede sokulmaz onlara sadece beddua edilir..
    Cevapla
  • asıl yorum 2 saat önce Şikayet Et
    Hersene bu itimi hatırlayacağız?!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakilka... İşte TUSAŞ'a sızarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden ilk görüntüler
Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak