Almanya'da çalınan 6 otomobil İstanbul'da ele geçirildi

Almanya'dan kiraladıkları milyonlarca lira değerindeki lüks otomobilleri, İstanbul üzerinden İran ve Irak'a götürerek satmaya hazırlanan 5'i Fas uyruklu 7 kişilik şebeke üyeleri yakalandı.

Almanya'da çalınan 6 otomobil İstanbul'da ele geçirildi
Almanya'da çalınan 6 otomobil İstanbul'da ele geçirildi
GİRİŞ 25.10.2024 21:46 GÜNCELLEME 25.10.2024 21:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İnterpol tarafından 6 lüks otomobilin Almanya'dan kiralama yöntemiyle çalınarak İstanbul'a getirildiğinin tespit edilmesi üzerine Asayiş şube müdürlüğü, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu otomobillerin ikisi Küçükçekmece'de bir otoparkta, diğer 4'ü farklı otoparklarda bulundu. Bulunan otomobillerin izini süren dedektifler, araçları bırakan kişilerin kaldığı otele baskın yaptı. Baskın sonucu biri kadın 7 şüpheli gözaltına alındı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerden biri yapılan sorgusunda suçunu itiraf etti. Şüpheli ifadesinde otomobilleri Almanya'dan getirmeleri için hırsızlık şebekesinin kendilerini bin euro karşılığında tuttuğunu söyledi. Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin otomobilleri Almanya'dan kiraladıktan sonra İstanbul'a geldiklerini ardından araçları sahte belgeler hazırlayarak İran ve Irak'ta satmaya çalışacakları tespit edildi. Ele geçirilen araçlardan birinde sahte belgeler ve daktilo ele geçirildiği öğrenildi.

TOPLAM DEĞERLERİ 100 MİLYON LİRA

Poliste işlemleri tamamlanan Fas uyruklu Mohamed S.(30), Ayman E.B.(22), Bilal K.Z.(25), Ayoub K.L.(23), İsmail E.B.(25) ile Türk Gülizar T.(21) ve Devran B.Ç.(20) çıkarıldıkları adliyede mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis tarafından bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 100 milyon lira olan 6 lüks araçta sahiplerine teslim edildi.

 

 

 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • MuhammedAli 2 saat önce Şikayet Et
    GG-TV pilakali arac bizim burasi demekki arabama dikkat etmem gerek
    Cevapla
  • afacan 3 saat önce Şikayet Et
    turkiye de ayni cok arac benzeri sey ya sahte yada sorunlu
    Cevapla
  • Mustafa 3 saat önce Şikayet Et
    Nasıl oluyorda ülkeye giriyor bu araclar desem kiralama usulü ama adamlarne rahat Türkiye üzerinden diğer ülkelere satış ayrıca Fas iyruklu şahısların kiralık araçla ülkemizde ne işi var Fas nere Türkiye neresi kim neden alır ki bunları ülkeye tamamen yabancıların özgür olarak giriş çıkış yaptığı at koşturduğu bir ülke olduk
    Cevapla
  • İskender 2 saat önce Şikayet Et
    Almanyada yaşıyor olabilirler mi acaba ? Kızı da zorlamışlar belli ki..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hataylı depremzedeler yuvalarına kavuşuyor: ''Yapacağız dersek, yaparız''
MSB son dakika duyurdu: 30 PKK'lı etkisiz!