AK Parti İstanbul İl Başkanlığından 'Sözüm Mecliste' programı
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından "Toplumda adalet algısı" konulu "Sözüm Mecliste" programı düzenlendi. Programda, İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de konuşma yaptı.
Bahçelievler Kongre ve Nikah Sarayı'nda yapılan programın başkanlığını TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel yaptı.
Yüksel, burada yaptığı konuşmada, cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını gidermek için gerekli değişiklikler yapılacağını söyledi.
Özellikle toplum güvenliğini bozan ruhsatsız silah taşıma ile trafik güvenliğini ihlal gibi bazı suçların tutuklama sebepleri olarak katalog suçlara ilave edilmesini değerlendirdiklerini belirten Yüksel, "Denetimli serbestlik uygulamalarıyla ortaya çıkan 2 yılın altındaki suçlar bakımından suçluların cezaevinde yatarının olmamasına ilişkin eleştiriler doğrultusunda yapacağımız düzenlemelerle 2 yılın altındaki suçlar bakımından da cezaevine girilmesinin hayata geçirilmesi değerlendiriliyor. Belirli suçlarda infaz hükümlerinin alınan cezanın yüzde 10 gibi kısmını cezaevinde geçirdikten sonra işlemeye başlamasıyla bunun çözüme kavuşturulmasını değerlendirmekteyiz." diye konuştu.
"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN ANAHTARI ADALETTİR"
Yüksel, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin daha da geliştirilmesinin, demokratik anlayışın güçlendirilmesinin, insan onuruna dayanan bir anayasal düzenin yerleşmesinin, hak ve özgürlükler alanında bugüne kadar kaydedilen ilerlemelerin de kalıcı hale getirilmesinin ancak yeni bir anayasayla mümkün olduğuna dikkati çekerek "Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı adalettir ve bu adaletin anahtarı da inanıyorum ki insan haklarına dayanan sivil, demokratik ve özgürlükçü yeni anayasa olacaktır." ifadelerini kullandı.
Türkiye olarak adaleti sadece vatan topraklarında değil tüm cihanda tesis etmek için uğraştıklarını vurgulayan Yüksel, Filistin'de, Gazze'de ve Lübnan'da yaşanan acıların insanlık ailesinin bir yarası olduğunu dile getirdi.
Yüksel, "İnsan hakları ve adalet mücadelesi yalnızca bir halkın mücadelesi değil hepimizin mücadelesidir. Tarihin hiçbir döneminde zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır. Bize küresel adalet mücadelemizi sürdürmek düşüyor. Bu adaletsizliklerin bir gün sona ereceğine inanıyoruz." dedi.
Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne de değinen Yüksel, daha etkin yargılanmaların yapılması, daha kısa sürede tamamlanması, güven sağlayan adalet anlayışının toplumda oluşması için bütün gereken çalışmaların bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini bildirdi.
"Sözüm Mecliste" programı farklı konu başlıklarıyla da yapılabilir
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise katılımcı demokrasi anlayışı bağlamında Meclis temsilcileriyle İstanbul'daki dernek, sivil toplum kuruluşları ile medya temsilcilerini bir araya getirdiklerini söyledi.
Karşılıklı bir etkileşim ve yasama faaliyetlerinde güçlü bir kanal oluşmasını istediklerini dile getiren Kabaktepe, "Sözüm Mecliste" programının gelecek dönemlerde farklı konu başlıklarıyla da yapılabileceğini anlattı.
Toplumda adalet algısının güçlendirilmesi için hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Eğitimcilerimizden iş dünyasına, hukukçularımızdan gazetecilere kadar her kesim, adaletin yalnızca mahkeme salonlarında değil, hayatın her alanında tesis edilmesi için ortak bir çaba… pic.twitter.com/FeA0O63jIR
— Osman Nuri Kabaktepe (@osmannnurika) October 26, 2024
Konuşma ve değerlendirmelerin ardından soru cevap bölümüyle tamamlanan programda AK Parti İstanbul Milletvekilleri Adem Yıldırım, Yahya Çelik, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, parti temsilcileri, köşe yazarları, çeşitli dernek ve üniversite yöneticileri de yer aldı.
-
MUSTAFA 1 ay önce Şikayet EtÖnce adamına göre Adalet ortadan kalksın, sonra hakimler milli eğitim'den geçirirsin. Sonrası cezasızlık algısı zaten kendiliğinden ortadan kalkar.Beğen Toplam 4 beğeni
-
guest 1 ay önce Şikayet EtKalkması gereken ALGI değil cezasızlığın kendisidirBeğen Toplam 6 beğeni