Şanlıurfa'da Şenyaşar ve Yıldız ailelerinin arasındaki husumet bitti

Şanlıurfa'da yaklaşık 6 yıl önce Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında başlayan husumet bugün DEM Parti ve AK Partili yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen barış yemeğinde son buldu.

GİRİŞ 27.10.2024 17:08 GÜNCELLEME 27.10.2024 17:13

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 seçimleri öncesinde, o seçimde AK Parti'den milletvekili seçilen İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında kavga başlamış ve Celal Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız öldürülmüştü.

İki aile arasında 6 yıldır devam eden küslük, bugün son buldu. 

Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan Millet Bahçesi'nde yapılan barış yemeğine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti ve DEM Partililerin de aralarında bulunduğu birçok davetli katıldı. 

DUALER EŞLİĞİNDE BARIŞTILAR

Yılmaz'ın iki yanına geçen bir önceki dönem AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar aileleri adına dualar eşliğinde barıştı.

Emine Şenyaşar sağlık sorunları gerekçesiyle görüşmeye katılmazken, yakın zamanda tahliye olan Fadıl Şenyaşar ile Celal Yıldız, Mikail Şimşek ve Enver Yıldız ev hapsinde oldukları gerekçesi ile katılmadı.

Yemeğe, daha önce barışın temellerinin atıldığı dönemde aileleri ziyaret eden AK Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Suruç, DEM Partili Mithat Sancar da katıldı.

Ailelerin belirlediği 50'şer kişiden oluşan demokratik kitle örgütü temsilcileri, belediye eşbaşkanları ve avukatlardan oluşan heyetler de görüşmede hazır bulundu. Program Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.



Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, barıştan dolayı taraflara teşekkür ederek, "İnanıyorum bu barış kalıcı bir barış olarak kalacaktır. Barışın diğer sorunlara örnek olmasını temenni olmasını umut ediyorum. Bu barış sadece iki ailenin barışı değil, toplumun birliği için anlamlıdır" dedi.

Bekir Bozdağ söz alarak barıştan dolayı taraflara teşekkür etti. Program yapılan dualar sonrasında verilen barış yemeğiyle son buldu.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yenidoğan Çetesi'nden sonra bir skandal da KKTC'de!
UEFA'dan en çok gelir elde eden Türk takımı açıklandı! İşte rakamlar...