Yer bilimci Naci Görür'den Adana depremi sonrası çarpıcı uyarı

Kozan merkezli 5 büyüklüğündeki deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 'Doğu Anadolu Fayı 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. Deprem dirençli Adana'yı kurun.' sözlerini kaydetti.

Yer bilimci Naci Görür'den Adana depremi sonrası çarpıcı uyarı
Yer bilimci Naci Görür'den Adana depremi sonrası çarpıcı uyarı
GİRİŞ 27.10.2024 23:42 GÜNCELLEME 27.10.2024 23:43

Adana'nın Kozan ilçesinde korkutan bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.07'de merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 20,13 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi.

"6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE STRES YÜKLENDİ"

Adana merkezli deprem sonrası İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Kentin deprem riski taşıyan şehirlerden biri olduğunu, bölgede yaşayanların dikkatli olması gerektiğini daha önce de vurgulayan Görür'ün açıklaması şöyle:

"Minnetli-Kozan/Adana'da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubatta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani Doğu Anadolu Fayı'nın Adana Havzası'ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. Deprem dirençli Adana'yı kurun!"

Son Dakika: Adana'da korkutan depremSon Dakika: Adana'da korkutan deprem

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe evinde hata yapmadı! Bodrum FK engelini rahat geçti
Telaviv'de düzenlenen kamyon saldırısının görüntüleri ortaya çıktı