Kamu kurumunda akılalmaz vurgun: 350 arkadaşını 300 milyon lira dolandırdı

Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan Ramazan M., 350 iş arkadaşını 300 milyon lira dolandırıp kaçmaya kalkıştı. İş arkadaşlarının şüphelenmesi ve eski eşinin kayıp ihbarıyla kaçamadan yakalandı

GİRİŞ 28.10.2024 08:28 GÜNCELLEME 28.10.2024 10:02
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan Ramazan M, aralarında daire başkanlarının da bulunduğu mesai arkadaşlarından uygun fiyatlı telefon ve beyaz eşya vaadiyle yüklü para topladı.

Bununla da kalmayan adam borcum var bahanesiyle birçok kişiden borç para ve kendisi için kredi çekmelerini talep etti. Bir süre sonra Ramazan M'nin işe gelmemesinden şüphelenen arkadaşları ailesine ulaşarak durumu anlattı. Duydukları karşısında şoke olan eski eş Ö.Ö. Ramazan M. için müracaatta bulunurken, dolandırıldıklarını fark eden mağdurlar şikayetçi oldu.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ramazan M.'nin bir kamu kurumu çalışanı çalışanı olan 350 kişiyi yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Şüpheli adam yurtdışına kaçmaya çalışırken Bursa'da yakalandı.

Bir kamu kurumunda çalışan Ramazan M, aralarında daire başkanları da olmak üzere birçok iş arkadaşını yurtdışından telefon getirme, ucuza beyaz eşya sahibi olmak gibi vaatlerle kandırdı. Bununla yetinmeyen adam, borcu olduğu gerekçesiyle çalışan arkadaşlarından borç para istedi, kredi kartlarını kullanmayı hatta kendisi için kredi çekmelerini talep etti. İlk aldığı borçları ödeyerek güven kazanan Ramazan M, zamanla borç miktarlarını artırdı.

İŞ ARKADAŞLARI ŞÜPHELENDİ

Bir süre sonra Ramazan M'nin işe gelmemesinden şüphelenen iş arkadaşları adamın ailesine ulaştı. Uygun fiyatlı cep telefonu ve beyaz eşya getirdiğini, Ramazan M.'den birkaç kez uygun fiyatlı ürün almalarının ardından çevresindeki insanların yüklü miktarlarda ürün aldıklarını söyledi.

ESKİ EŞİ KAYIP MÜRACAATINDA BULUNDU

Eski eşinin yaptıklarını öğrenen Ö.Ö., karakola giderek Ramazan M. İçin kayıp müracaatında bulundu. Ramazan M'nin evinde yapılan polis arasında cep telefonunun mutfakta şarja takılı olduğu ve el yazısı ile yazılmış bir veda notu bulundu.

350 KİŞİYİ 300 MİLYON LİRA DOLANDIRDI

Yapılan çalışmalarda Ramazan M'nin kiraladığı aracı arkadaşına verdiği, kendisinin işleri olduğunu ve yurtdışına çıkacağını söylediği belirlendi. Ramazan M'nin iş arkadaşları dolandırıldıklarını anlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Başsavcılık tarafından Ramazan M. hakkında 'Kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırma' suçundan soruşturma başlatılırken, Ramazan M'nin 350 kişiyi yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Yurtdışına kaçmaya çalışırken Bursa'da yakalanan şüpheli, işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Mantık... 3 saat önce Şikayet Et
    Halâ bedava peynir arayan çok .
    Cevapla
  • birbilen 3 saat önce Şikayet Et
    300 milyonu da Serbet de bırakıldı... herkes dolandırıcılık yapsın o zaman!!!
    Cevapla
  • Artvinli 3 saat önce Şikayet Et
    Nesi akılalmaz?
    Cevapla
  • Ali Şahin 3 saat önce Şikayet Et
    Adli kontrol şartıyla bırakılmak ne demek? sen kaç biz tekrar seni yakalamaya çalışalım, başarailirsek tabi. tavşan kaç tazı tut
    Cevapla
  • Furkan 3 saat önce Şikayet Et
    Bu karar dolandırıcılığı, sahtekarlığı yasal hale getirmekten başka birşey değil. Adli kontrol nedir yahu? Bu kararı verenlerin akli kontrollerinin yapılması şart. Hiç kimse yasalardan, mevzuatta bahsetmesin. Bu düpedüz yetkiyi kötüye kullanmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erken seçim tartışmaları sürerken son anket yayımlandı! İşte parti parti oy oranları
Bakan Bayraktar tarihi operasyonu anlattı: Ezber bozacak! ABD'den sürpriz teklif