İzmir merkezli 4 ilde terör operasyonu: 12 gözaltı

İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 10'u tutuklandı.

GİRİŞ 28.10.2024 16:58 GÜNCELLEME 28.10.2024 17:10

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmanın ardından 25 Ekim’de operasyon düzenledi.

İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, önceki yıllarda terör örgütü içinde faaliyet yürüten, kırsal alanda örgüt mensuplarıyla birlikte fotoğrafları bulunan ve açık kaynaklarda terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 12 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 1 tabanca, 2 av tüfeği, 40 fişek ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 10'u çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Eski nesil EFT-POS cihazı kullananlara ceza kesilecek
Metrodaki ırkçı saldırı herkesin tepkisini çekti! Şahıs metrodan böyle atıldı