İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK'ya operasyon! Kirli planları suya düştü

İstanbul'da, bölücü terör örgütü PKK/KCK adına sokak olayları çıkarma arayışında olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 38 şüpheliden 19'u tutuklandı. Zanlıların İstanbul'da sokak eylemlerini yapma arayışında oldukları tespit edilmişti.

İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK'ya operasyon! Kirli planları suya düştü
İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK'ya operasyon! Kirli planları suya düştü
GİRİŞ 28.10.2024 22:17 GÜNCELLEME 28.10.2024 23:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve bu kapsamda gözaltına alınan 38 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerden 13'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 25 şüpheli nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, 19 şüphelinin tutuklanmasına, 6'sı hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve yakın tehdit içeren şiddet eylemlerinin engellenmesine yönelik başlatılan soruşturmada 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Şüphelilerden 34'ünün örgütün gençlik yapılanmasında yer aldığı, bu zanlıların İstanbul'da başta molotoflu eylem olmak üzere diğer sokak eylemlerini yapma arayışında oldukları tespit edilmişti.

Soruşturmada 3 şüpheliye terör örgütü tarafından örgütün kırsal alanında eğitim verilerek İstanbul'a gönderildiği, 6 şüphelinin ise örgüt mensuplarına finansman sağladığı belirlenmişti.

Savcılık kararının ardından polis ekiplerinin çok sayıda adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 38 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misak-ı Milli 2 saat önce Şikayet Et
    Vatandaşlıktan çıkartılıp sınır dışı edilsinler, mal varlıklarına da el konulsun, direnen akrabalarına da aynı muamele yapılsın, bunların sülalesi zarar görmediği sürece kuluçka gibi nifak ve bölücülük saçmaya devam edecekler..
    Cevapla
  • Vatan 2 saat önce Şikayet Et
    Bu terörist ve desrekçilerinin, özellikle İstanbul 'da olmak üzere asayiş bozucu her türlü olayı çıkarıp, kaos ortamı yaratarak şehirleri güvensiz hale getirme çabası içende oldukları çok açık görülüyor. Asla fırsat verilmemelidir.
    Cevapla
  • *ekrem* 2 saat önce Şikayet Et
    kaos yapamadılar ve c h p de kürt sorunu var iddiası askıda kaldı vah vah şimdi yeni ne numara ortaya sürecek bu c h p yakında kandildeki efendileri bir çözüm sunar bunlara c h p k k
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    madem idam yok, ömur boyu hapis
    Cevapla
  • YALÇIN 3 saat önce Şikayet Et
    Bunlar böyle bitmez İsrail yaptıgı gibi yakalanan kim varsa beynine sıkın Allah katında çok büyük sevap işlemiş olunur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'da PKK ile İsrail'in Arz-ı Mev'ud kalleşliği! Skandal görüntüler
Araç sahipleri dikkat! Trafik kazalarında 'pert' çıkmazı