Necmettin Nursaçan'dan "süresiz nafaka" fetvası: İslam'a göre caiz değil!
İslam'a göre süresiz nafaka almanın caiz olmadığını söyleyen İlahiyatçı Necmettin Nursaçan, "Boşandıktan sonra 3 ay süreyle nafaka var. Çocuklar da yetişkin hale gelinceye kadar var" dedi.
Sık sık gündeme gelen ve çözüme kavuşması beklenen süresiz nafakayla ilgili konuşan İlahiyatçı Necmettin Nursaçan, "İslam'a göre caiz değil" dedi.
"KARŞI TARAF SÜRESİZ NAFAKA ALMAMALI, HELAL DEĞİL"
Kanal7 ekranlarında Muhsin Bay'ın sunduğu Cuma Sohbetleri programında Nursaçan, "İslam'a göre kadının süresiz nafaka alması caiz mi?" sorusuna cevap verdi:
"Boşandıktan sonra 3 ay süreyle nafaka var. Çocuklar da yetişkin hale gelinceye kadar var. Ama bu kadar yıl nafaka yok. O zaman kul hakkı olur. Bundan dolayı karşı taraf bunu almamalı, böyle bir hakkı yoktur. Helal değil, meşru değildir."
"SUİSTİMAL EDENLER VAR"
Program sunucusu Muhsin Bay ise, "Beyefendi nafaka ödüyor. Tekrar evlenmek istese de evlenemiyor. Bunu suistimal edenler de var. Hem nafaka alıyor, hem dini nikah kıyıyor. Resmen evlenmiyor nafakayı alabilmek için" dedi. Nursaçan, Bay'ın sözlerini "Evet, doğru" diyerek onayladı.
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
SÜRESİZ NAFAKADA ÇÖZÜM BEKLENİYOR
Sık sık gündeme gelen süresiz nafaka konusunun çözülmesi için talepler var. Çok kısa süreli evliliklerden sonra bile nafaka talebi olabiliyor. Bu konuda geçtiğimiz Nisan ayında emsal bir karar verilmişti. Bakırköy 2. Aile Mahkemesi, iki ay evli kalan kadının süresiz nafaka talebini reddederek, eski eşin bir kereliğine 25 bin TL ödemesine hükmetmişti.
Süresiz nafaka feryatları artıyor: Ödeyemedi, hapse girdi, bebeğini kaybetti!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da daha önce yaptığı açıklamalarda süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek, yeni uygulama üzerinde çalıştıklarını söylemişti.
Bakan Göktaş'tan süresiz nafaka açıklaması
Daha önce en fazla bir yıl süreyle ödenen nafaka, 1988'den sonra süresiz hale getirildi.
2019 yılında, iki yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 5 yılın altındakilerde 7-8 yıl, 5 ila 10 yıl arasındaki evliliklerde 12 yıl nafaka ödenmesine dair bir düzenleme gündeme gelmiş ancak hayata geçmemişti.
Nafakada sistem değişiyor! İşte en çok konuşulan formül
-
nafaka mi 1 ay önce Şikayet Etdinimizde evlenirken anlaşılan mehir neden var?Beğen
-
… 1 ay önce Şikayet EtSen sor diyeBeğen Toplam 3 beğeni
-
HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Etnafaka hiçbir şekilde evlilik süresini geçmemelidirBeğen
-
Fedai 1 ay önce Şikayet EtFetva mi? Fetva hukuken baglayici bir seydir. Hoca gorus dile geturmis sadece.Beğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etağzına sağlık hocamBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ümmet 1 ay önce Şikayet Etselamun aleykum ve hayırlı cumalar sayın Hocam kadınlar 3 aydan fazla nafaka almasınlar diyorsun çünkü nas vardır helal degil haramdır ama bir alim olarak bu kanunu çıkaranlarınında yaptıkları haram oldugunu söylemeniz gerekir çünkü bunların vebali daha büyüktürBeğen Toplam 1 beğeni