Emniyet Genel Müdürlüğü'nden tüm vatandaşlara son dakika uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), dolandırıcıların Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın adını kullanarak gönderdiği maillere karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden tüm vatandaşlara son dakika uyarısı
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden tüm vatandaşlara son dakika uyarısı
GİRİŞ 28.11.2024 22:02 GÜNCELLEME 28.11.2024 22:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Emniyetten yapılan açıklamada, son günlerde bazı kişilerce, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın adı kullanılarak, Demirtaş'a ait olmayan mail adreslerinden çeşitli yanlış bilgiler paylaşıldığı ve vatandaşların kişisel verilerinin talep edildiğinin saptandığı belirtildi.

VATANDAŞLARA PEŞ PEŞE UYARI

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için kendilerinden istenilen kişisel veri veya diğer taleplere ilişkin içeriklere itibar etmemeleri, bu ve benzeri şüpheli bir durum ile karşılaşmaları durumunda, derhal güvenlik birimlerine bilgi vermeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Necip 2 ay önce Şikayet Et
    Kurumsal bir yerden alış veriş yapıyor sun cep tlf kod gelicek onu söyleyin vs bu gibi satış pazarlama teknikleri insanların kişisel bilgilerini depolanması na sebep oluyor ne alaka tlf ve kişisel bilgiler
    Cevapla
  • Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcılar tüm kamu hizmetlerinden mahrum bırakılmalı
    Cevapla
  • Berk 2 ay önce Şikayet Et
    Herkese sıfırdan kimlik numarası verilmeli yeni ve kriptolu.
    Cevapla
  • Ümmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bende aynı fikirdeyim çünkü verilerimiz heryerde geziyor bankadan maaş çekiyorsun mecburen telefon no veriyorsun 2 veya 3 gün sonra bir bakıyorsun bir sürü abuk subuk numaralar aramaya başlıyor.
    Cevapla
  • izleyici 2 ay önce Şikayet Et
    iyi de böyle bir durumda vatandaşın başına gelince vatandaş ne yapsın devlet olarak bu tür bilgilerin hepsini vatandaşlar devlete bankalara teslim ediyor başına bir iş gelmemesi için bu bilgi sızdırımını yapanlar tesbit edilsin çok ağır cezalara çaptırılsın millette rahatlasın zaten dolandırıcılar kendilerini savcı polis emniyet müdürü diye tanıtıyorlar artık o makamlarında ağırlığı yok
    Cevapla
  • emekli42 2 ay önce Şikayet Et
    Bir ay önce kimliğimi kopyalayarak beni soymaya kalktılar. Ya kargocu ya da bankacılarla ve ya hastanelerdeki ortakları ile iş birliği yapıyorlar. Bunun için çok ağır cezalar getirilmelidir. Aksi halde vatandaş kendi işini kendi yapacak. Bu ise iç savaşın başlamasıdır.Zira mal canın yongasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da: Depremzede aileyi ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dört büyüklere plaket