Milli Güvenlik Kurulu yoğun gündemle toplanıyor

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı salı günü Beştepe'de yapılacak.

GİRİŞ 01.12.2024 21:52 GÜNCELLEME 02.12.2024 10:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yılın son MGK’sı kritik başlıkları ele almak üzere salı günü toplanıyor.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde Suriye’deki son durum var.

MASADAKİ KONULAR BELİRLENDİ

Heyet Tahrir Şam tarafından Halep’e dönük başlatılan operasyonun ardından, bölgede tansiyon yüksek. Suriye'de yaşanan gerginlik ve Türkiye'ye başta göç olmak üzere olası etkileri masada olacak. Türkiye’nin bu ihtimale karşı alacağı tedbirler MGK’da değerlendirilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi için sürdürülen girişimler de kurul mesaisine dahil.

ABD'DEN OLAN ALINACAK F-16 DA GÜNDEMDE

ABD’den alınacak 40 F-16 blok 70 için sözleşme imzalanmıştı. 40 Eurofighter temini ve ABD’deki hangarlarda bulunan 6 F-35 uçağının Türkiye’ye teslimi ile Türkiye’nin F-35 programına alınması hususları da MGK’da mercek altına alınacak.

'YAPAY ZEKA' KIRMIZI KİTABA GİREBİLİR

Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi’nin 5 yıllık güncelleme periyodu tamamlanmak üzere. Bu yıl başında başlanan güncelleme çalışmalarında sona gelindi. Yapay zeka kavramının ilk kez kırmızı kitaba girmesi beklenirken, tehlike ve tehditlere dair güncellemeler yapılması da öngörülüyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    İran ve Rusya'ya haddini bildirmemiz lazım Ne gerekiyorsa yapılacak gerekirse savaşa girilecek hiç kimse Türk ordusuyla savaşacak durumda değil şu an bu tavrımız Amerika tarafından çok iyi anlaşılır ve onlar da oturdukları yerde otururlar
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Esedi yanımıza almalıyız . Eski yanlış tekrar edilmemeli
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Esad'ın durumuna çok mu üzüldün?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump'ın Netanyahu'nun sandalyesini çektiği görüntülere sosyal medyada olay yorumlar
Depremin ikinci yılında Kahramanmaraş: Yeni şehir inşa ediliyor!