Sinop'ta deniz çekildi!

Sinop'ta sahilde bazı noktalarda gözlenen deniz çekilmesi dronla görüntülendi. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Güllüsu Kayalıkları’nda 50 yıl aradan sonra bir ilk yaşandı.

GİRİŞ 25.12.2024 22:37 GÜNCELLEME 26.12.2024 03:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kentte sert esen poyraz ve gelgite bağlı olarak bazı dönemlerde görülen deniz çekilmesi dolasıyla Türkeli ilçesindeki Güllüsu Kayalıkları'nın çevresi karaya dönüştü.

50 YIL ARADAN SONRA BİR İLK YAŞANDI

İlçeye bağlı Oymayaka köyünde bulunan ve kayalıkların doğal oluşumuyla yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Güllüsu Kayalıkları’nda 50 yıl aradan sonra bir ilk yaşandı. Bölgede balıkçılıkla uğraşan İlyas Yalçın, böyle bir durumla en son 1976 yılında karşılaştıklarını söyledi. 

O dönemde de Güllüsu Kayalıkları çevresindeki suyun çekildiğini anımsatan Yalçın, uzun yıllar sonra aynı olayın tekrarlandığına şahit olduklarını dile getirdi.

"1976 YILINDAN BU YANA İLK DEFA"

Dikilitaş olarak tabir ettikleri kayalıkların çevresinin sularla kaplı olduğunu belirten Yalçın, "1976 yılında 15-16 yaşlarında iken ilk defa ayağım hiç suya değemeden kayalığın etrafından dolanmıştım. Ondan sonra hiç hatırlamıyorum. Dikilitaş dediğimiz burası hep suyun içindeydi. 1976 yılından bu yana ilk defa Dikilitaş’ın karaya çıktığını görüyorum."

 

KAYNAK: AA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Asaf 1 ay önce Şikayet Et
    Medcezir
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbimizin her şeye gücü yeter.
    Cevapla
  • dedi annem 1 ay önce Şikayet Et
    köyüm benim ...
    Cevapla
  • Nicol paşinyan 1 ay önce Şikayet Et
    Depremigo olabilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sel olacak bazı yerlerde dikkat edin kendinize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kartalkaya'daki yangın faciasında son dakika gelişmesi! Gözaltına alındılar
Tarihi görüşmede dikkat çeken detay! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleşti...