Bir ilk! Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu harekete geçti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulan Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 9 Ocak'ta ilk kez toplanacak. Toplantıda, iki kritik başlık ele alınacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son yıllarda Türkiye'de evlilik oranları ve doğurganlık hızının azalmasının ardından, ailenin güçlendirilmesi ve korunması için harekete geçti.
Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu" önerisinin ardından, 24 Aralık 2024'te Bakanlık bünyesinde kurul oluşturuldu.
İKİ KRİTİK BAŞLIK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, ilgili bakanlıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, üniversiteler ve ilgili kuruluşlardan oluşacak Kurul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 9 Ocak Perşembe günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, Nüfus ve Demografik Değişimler, Nüfus Politikaları ile Aile ve Gençlik Fonu konu başlıkları ele alınacak.
AİLE VE GENÇLİK FONU HAYATA GEÇİRİLDİ
Evlilik yaşının yükselmesi, nüfusun düşük olmasının en önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor. Bakanlık, bireyleri evliliğe ve aile kurumuna teşvik etmek için Aile ve Gençlik Fonu'nu hayata geçirdi.
Fon ile belirlenen pilot illerde, yeni evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Kurulda, bu desteğin ülke geneline yaygınlaştırılması ve kadınların günlük yaşantı ile iş hayatını aynı anda sürdürme durumunda ikisi arasında bir tercihe zorlanmaması için yeni çalışma modellerinin geliştirilmesi konuları ele alınacak.
Cevdet Yılmaz başkanlığında belirli aralıklarda toplanacak Kurulda, Türkiye'nin nüfus politikaları yeniden gözden geçirilecek ve nüfus artışını hızlandırmak için yapılması gerekenler konuşulacak.
Erdoğan uyarmıştı! Türkiye için tehlike alarmı çaldı: Tarihin en düşük doğurganlık oranı
-
Hyr 15 saat önce Şikayet Etneden sadece pilot illerdeBeğen
-
Demir ERSOY 17 saat önce Şikayet EtBu şsrtlarda ne evlilik ne çocuk olur boşansa ömür boyu nafaka ödeyecekBeğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 17 saat önce Şikayet EtTek maaşlı ailelerde eş ve çocuk yardımını arttıralım, sırf 6 bin lira sadece servis parası veriyorum, diğer hiçbir masraflarını saymıyorum, gerisini siz hesaplayın...Beğen Toplam 3 beğeni
-
SELAM18 17 saat önce Şikayet EtKadınlar çalışsın dediniz evlerde bereket kalmadı boşanma oranları arttı çocuk sayısı düştü iş yeri ahlakı da kalmadı inandığımız değerler üzerinden yaşamıyoruz o yüzden de mutsuz ve dünyalık peşinde koşan bir nesil yetişti evlenme yaşı 30'u geçti Kur'an-ı Kerim ve sünnet üzerinde yaşamazsak sonumuz harap olacakBeğen Toplam 8 beğeni
-
Sefa Yılmaz 18 saat önce Şikayet EtRızkı veren Allah C.C. tur. sonumuz bugünün Almanyası gibi olmasını istemiyorsak evet 3-4-5 çocuk. Ama günümüz gençliği... Rabbim yardım eyleye.Beğen Toplam 3 beğeni