Devlete ait bütün dağı almışlar! İşte dünü ve bugünüyle Bolu'daki facia oteli!
Bolu yangın faciası sonrasında Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'in bugüne kadar nasıl geldiği, otel sahibi Mahzar Murtezaoğlu'nun Orman İdaresi'nden bütün dağı nasıl aldığı ortaya çıktı.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gece saat 03.30’da yaşanan yangın faciası sonrasında 79 kişi hayatını kaybederken 51 kişinin yaralandığı faciaya ilişkin şaşırtan bilgiler ortaya çıktı.
OTEL SAHİBİ ORMAN MÜHENDİSİYDİ
Otel sahibi Mazhar Murtezaoğlu’nun aslında orman mühendisi olduğu ve 12 yıl boyunca Orman İdaresi’nde çalıştığı turizm sektörüne ise 'Bolu Kantinini' açarak girdiği öğrenildi. Murtezaoğlu daha sonra bölgede Varan Turizm ve Ulusoy Turizm’e hizmet ettiği ardından Ankara- İstanbul yolu üzerinde Bolu Koru Otel olarak faaliyete geçirdiği öğrenildi.
BOLU'DA KAYAK MERKEZİ İÇİN YURTDIŞINDAN ÖZEL EKİP GETİRTTİ
Mazhar Murtezaoğlu’nun kızı Emine Ergül ile sohbetini anlatan Ekonomim yazarı Vahap Munyar ise, ‘’Benim ve kardeşimin gözümüzde sorun vardı. Babam tedavi için bizi İsviçre’ye götürürdü. O seyahatler sırasında kayak turizmine ilgi duymaya başladı ve incelemeye aldı’’ dediğini anlattı.
Murtezaoğlu’nun ise Bolu’da kayak yapılabilecek alan aramaya başladığını sonrasında ise Avusturya’dan ekip getirerek Kartalkaya bölgesini kayak için uygunluğunu araştırma raporunu Ankara’ya Orman İdaresi’ne getirdi.
ORMAN İDARESİ'NİN DAĞINI ELE GEÇİRDİ
Otel için Orman İdaresi 1974 yılında Kartalkaya’da Köroğlu Dağları’nda projeye izin verdi. Ancak Kartalkaya'nın kayak merkezinde önemli bir yere sahip olabileceğini bu nedenle Orman İdaresi ise bölgenin gelişebileceğini belirterek bir bölümünü işletmek istediğini Murtezaoğlu'na bildirdi.
Murtezaoğlu ise işletmelerinin bulunduğu Kartalkaya'da kendisinden başka kimsenin faaliyet göstermesini istemeyerek devlete vermeye yanaşmadığı ortaya çıktı.
1980 YILINDA DAĞIN BİR KISMINI GERİ ALINDI
1980 yılında banka kredisini ödemekte zorlanın Murtezaoğlu Orman İdaresi, Kartalkaya’nın bir bölümünün yeniden bünyesine alabildi.Şuan Kartal Oteli Murtezaoğlu’nun oğlu Harun Murtezaoğlu yönetirken Grand Kartalı ise kızı Emine Mürtezaoğlu Ergül ve damadı Halit Ergül yürütmekte.
Öte yandan Munyar otele gittiğinde geçmişte yaşadığı bir anısını anlatarak 2007 yılında İstanbul’da uluslararası otel zincirinin lisansını kullanan turizmci Ali Bozantı’nın İstanbul İkitelli’de 20 milyon Euro’luk anlaşma yaptığı oteli katı kurallarla denetlendiğini ve perdeleri çakmakla tutuşturarak yanmaz kumaşlarla otel içerisinde aldığı önlemlere değindi.
-
Mustafa 6 dakika önce Şikayet EtŞimdi ölenlerin ailelerine milyonluk tazminatları da ödesin bakalım beş kuruşluk önlemleri almazsın insanların canına kast edersinBeğen
-
Misafir 11 dakika önce Şikayet EtBu dağı satan ve yasal olmadığını bildiğ halde yasa dışı işe girişen yani alıp satan her ikisşde devlete paradını ödeyecek gereken hapis cezasınada çarptırılacaktır Ve yok öyle beş parYa milyonlar kazanma ve sahtecilik yapmaBeğen Toplam 2 beğeni
-
Abuzittin 17 dakika önce Şikayet EtTürkiye'de orman mühendislerini araştırın bu adamla aynı zihniyette dir. Burda iyi olanları tenzih ederim. 25 yıl hizmet ettim ogm de çok az iyi mühendis tanıdım hemde çok azBeğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 17 dakika önce Şikayet Etherkes otelciye yüklenmiş.. halbuki yönetmiliklerde her şey tasarlanarak yasalaşmış. uygulayıcılar RÜŞVET karşılığı her şeyi görmezden duymazdan geliyor. ülkemizin esas ve en büyük sorunu RÜŞVETTİR vesselam...Beğen Toplam 1 beğeni
-
doğru 27 dakika önce Şikayet EtBuna bu dağı kim sattıysa hesap verecek halkın huzurunda bunlar 79 tane insana ölümünden cezaevinden çıkmaması lazım zannediyorum başarıp parayı yine çıkar diyoruzBeğen Toplam 7 beğeni