Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı'dan sokak köpekleri hakkında yeni talimatlar

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, popülasyonu artan sokak köpeklerine karşı ‘Dağıtım Yerlerine’ başlıklı bir talimatname yayımladı.

GİRİŞ 24.01.2025 12:33 GÜNCELLEME 24.01.2025 12:52
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından hazırlanan talimatnamede şu ifadelere yer verildi;

"Son zamanlarda sokak hayvanlarına bağlı olumsuz durumların sayısında artış yaşanmaktadır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu belediyelere hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirmiştir. Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının toplatılması ve bakımevlerine getirilmesi belediyelerin sorumluluğundadır. Belediye meclislerinin karar vermesi halinde başıboş hayvan sayısının sorun yaratması halinde ağrısız ve acısız itlaf yapabilecektir.

İlimiz genelinde vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle muhtemel saldırıların önüne geçebilmek amacıyla sokak hayvanlarının Afyonkarahisar, İscehisar ve Dinar barınaklarına ivedi nakli ve bu konuda etkin çalışılması gerekmektedir. Okul, hastane, karakol gibi kurumların çevrelerinde sokak köpeklerinin görülmesi halinde kamu yöneticileri belediyelere haber verecektir.

Köy ve beldelerde bulunan köpeklerin il, ilçe ve belde merkezlerine bırakılması durumunda hayvan başına 71 bin 965 lira para cezası uygulanacaktır"

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • buse 3 ay önce Şikayet Et
    geç kalınmış bir emir.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Sandıklı da bir haftadır çocuklar sokağa çıkamaz oldu tatil değil ev hapside kaldı çocuklar bir hafta önce boş olan sokaklar birden köpek sürüleriyle doldu biri buna açıklama yaparsa memnun oluruz
    Cevapla
  • 1111 3 ay önce Şikayet Et
    Darısı Meram Belediyesinin başına. Her tarafımızdan köpek fışkırıyor. İlgilenen yok.
    Cevapla
  • haydar 3 ay önce Şikayet Et
    Erkek adamsın sayın valim.
    Cevapla
  • Esen 3 ay önce Şikayet Et
    Kaldrm taslarını 3yılda bır yenılemeye gerek yok guzel barınaklar yapıp oparayla gonullulerede ısverılse ıyı olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den Özgür Özel'e tepki: Siyasi yalan, siyasi acizlik! Cehaletin zirvesi
Aylık servet ödüyorlar! Ev 3 milyon, aidat 120 bin TL