Defineciler, binanın altına tünel inşa edip elektrik hattı kurmuş
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, metruk bir binanın zemininde tünel inşa edip, elektrik sistemi döşeyerek kaçak kazı yapan 6 şüpheli suçüstü yakalandı. Olay yerinde kazı malzemeleri ile tarihi eser niteliğinde materyaller ele geçirildi.

GİRİŞ 03.02.2025 21:19
GÜNCELLEME 03.02.2025 21:46
Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı'nca bir binada izinsiz kazı yapıldığını tespit etmesi üzerine, düzenlenen operasyonda, A.T., B.B., Ç.E.K., M.B., H.D. ve T.S. isimli şahısları kazı yaparken suçüstü yakaladı.
Şüphelilerin metruk binanın altına; kazı çalışmalarını rahatlıkla yapabilmek için tünel inşa ettikleri ve elektrik kabloları döşeyerek aydınlatma sağladıkları görüldü.
Olay yerinde yapılan incelemelerde, 5 adet gözyaşı şişesi, 2 adet testi ve çok sayıda kazı malzemesi ele geçirildi.
Yakalanan 6 kişi hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
-
Dürüstol 2 ay önce Şikayet EtBu adamların devlete millete ne zararı var bırakın kazısınlar çıkarsınlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
seda 2 ay önce Şikayet EtHayırlı bir iş olsa 1 metre kazmazlar..bunları afrikaya su kuyusu kazmaya göndereceksin..Beğen
-
Misafir 2 ay önce Şikayet Etadamlar eyi çalışmış, takdire şayanBeğen Toplam 1 beğeni
-
sehhzade 2 ay önce Şikayet EtGüzel çalışmışlar valla helal olsun bunları değerlendirmeli devletBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 ay önce Şikayet EtÇok iyi kazmışlar ama.Beğen Toplam 2 beğeni