Başkan Altay duyurdu: Sosyal kart desteği yüzde 50 ile 66 oranında artırıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, “2025 yılı için Sosyal Kart desteğimizi yüzde 50 ile yüzde 66 oranında artırdık." dedi.

Başkan Altay duyurdu: Sosyal kart desteği yüzde 50 ile 66 oranında artırıldı
Başkan Altay duyurdu: Sosyal kart desteği yüzde 50 ile 66 oranında artırıldı
GİRİŞ 06.02.2025 15:01 GÜNCELLEME 06.02.2025 15:06

Konya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği projelerle vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışında belediyeciliğin yalnızca yol, su, altyapı gibi teknik hizmetlerden ibaret olmadığını, Türkiye’ye örnek olan bu modelin, insanı merkeze alan ve dayanışmayı esas alan bir anlayışı temsil ettiğini söyledi. 

Tarih boyunca yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin şehri olan Konya’da, merkezde Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri ile birlikte olmak üzere 31 ilçedeki ihtiyaç sahiplerine Sosyal Kart ile destekte bulunmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Şehrimizin dört bir yanında kimseyi geride bırakmadan, herkesin huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlayışla 2025 yılı için Sosyal Kart desteğimizi yüzde 50 ile yüzde 66 oranında artırdık. Bu yıl Sosyal Kart desteğimizi; 1 veya 2 kişilik aileler için 3 bin TL, 3 veya 4 kişi için 4 bin TL, 5 ve üzerine ise 5 bin TL olarak belirledik. Bereketli olsun. Hemşehrilerimiz güzel günlerde harcasın” diye konuştu.

SON 5 YILDA 1.5 MİLYAR LİRALIK SOSYAL DESTEK

Başkan Altay, “Son 5 yılda Konya genelinde ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize güncel bedelle 1.5 milyar liralık sosyal destekte bulunduk. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şu anda ayda ortalama 12 bin haneye Sosyal Kart desteğini sürdürüyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa yardıma engel oldular! Yalan kampanyaları ifşa edildi
Bu anlar hafızalara kazındı! Türkiye'nin unutamadığı kareler