Fatih Portakal gazeteciliği bıraktı, emekli oldu! İşte bu ani kararının nedeni
Gözaltına alınan Barış Pehlivan'ı "bilirkişinin ses kaydını izinsiz yayınladığı gerekçesiyle" eleştiren Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, ekranlara veda edeceğini açıkladı. Portakal, "Artık emeklilik hayatı yaşayacağım." dedi.
Gazeteci Fatih Portakal, YouTube kanalından yaptığı canlı yayında ekranlara veda edeceğini duyurdu. 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren YouTube yayınlarına son vereceğini açıklayan Portakal, haziran ayından sonra da tamamen emekli olacağını ve Sözcü TV'yi de bırakacağını söyledi.
Emeklilik hayatına İzmir'de devam edeceğini söyleyen Portakal, "...artık 57 yaşına da geldim, bu yaştan sonra tamamen emeklilik hayatı sürmek istiyorum. YouTube'da sıkılıyor muyum, hayır sıkılmıyorum ama sabah da akşam da aynı şeyleri söylediğim için kendimi çok tekrar düşürdüğümü ve o tekrarın da beni ruhsal açıdan etkilediğini düşünüyorum. Pazartesi'den itibaren artık bu saatlerde başka yayınlar izleyebilirsiniz. Yayınlarıma son veriyorum ve yapmayı da düşünmüyorum. Böyle bir karar aldım. Kendimi çok tekrar ettiğimi düşünüyorum ve durumunda beni ruhsal açıdan etkilediğini düşünüyorum. Pazartesiden itibaren bu saatlerde başka yayınlar izleyebilirsiniz. Yayınlarıma son veriyorum ve yapmayı da düşünmüyorum. Böyle bir karar aldım. Haziran ayında da televizyonu bırakıyorum. Bu konuda da gayet netim. Yeter artık diyorum, benim için de sürenin bittiğini düşünüyorum. İzmir'de yaşadığım hayata devam edeceğim, geri döneceğim." ifadelerini kullandı.
FATİH PORTAKAL NEDEN MESLEĞİ BIRAKTI?
Fatih Portakal, Sözcü TV'de sunduğu ana haber bülteninde, gazeteci Barış Pehlivan'ın gözaltına alınmasına dair konuşmuştu. Portakal yayında, Pehlivan'ın ses kayıtlarını yayınlamasının doğru olmadığını söylemiş, "Barış çok iyi gazeteci olabilir ama bu doğru değildi. Onun bir kere tespitini yapayım." demişti. Bilirkişinin "Ben Halk TV'ye çıkmak istemiyorum, ben yayınlanmasını istemiyorum." dediğini hatırlatan Portakal, "Nasıl bir editoryal masaları var bilmiyorum ama bunu istemeyen bir kişinin, bu söylemi üzerine bile eğer bunu yayınlıyorsanız bu hata, yanlış. Sizin gibi tecrübeli bir gazetecinin ve Türkiye'de yaşayan, Türkiye gibi bir ülkede gazetecilik yapan, Türkiye şartlarını bilen bir gazeteci olarak yapmamanız gerekir. Her şeyden önce gazetecilik etiği açısından bunu yapmamanız gerekir. Barış'ı bu yönde eleştirebilirim, eleştiri hakkına da sahip olduğumu düşünüyorum bilgi ve becerimle, en azından meslekteki. Gözaltına alınmasını doğru mu? Bu şekilde gözaltına alınmaması gerekiyor. Çağırırsınız, gelir ifadesini verir. Bu şov mu? Biraz şov yapıyor, gördüğümüz kadarıyla." diye devam etmişti.
Fatih Portakal'ın bu sözleri, başta Sözcü TV izleyicileri olmak üzere muhalif camiada büyük tepki çekmişti.
Portakal, ertesi günkü YouTube yayınına "Che Guevara" tişörtüyle çıkmış ve eleştirilere yanıt vermişti. Yayınını izlemek istemeyenler ve sürekli hakaret edenler hakkında konuşan Portakal, "Halk TV'yi sonuna kadar izle. Nevşin'i izle, Fatih'i izle, Enver'i izle. Kim yayın yapıyorsa onu izle. Beni izlememe hakkın var; burada da Sözcü'de de." demişti.
-
misafir 32 7 dakika önce Şikayet EtUmarım biraz tanımışsındır mahallendekileri,Beğen
-
Bilge 9 dakika önce Şikayet EtVarlığın problem olduğu için,yokluğun problem değil.Beğen
-
laylaylom 18 dakika önce Şikayet EtBiz bu masalı daha öncede duymuştuk.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Siyah/Beyaz 18 dakika önce Şikayet EtGazeteci olunca herşeyin doğrusunu kendilerinin daha iyi bildiklerini sanıyor ve tüm kamu otoritelerine , meslektaşlarına hatta diğer tüm konulardaki kesimlere üstten üstten ayar vermeye çalışıyor, bazı ince mevzulardadad aba altından gösterip nasipleniyor ve hatta kendilerini tatmin ediyorlar.. Dünyanın en büyük zorbaları bunlar.Beğen
-
okur 28 dakika önce Şikayet EtSanki çok lazımsın nere gidersen gitBeğen