Dev operasyon! 2 tona yakın uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 haftada düzenlenen operasyonlarda, 1 ton 806 kilogram uyuşturucu madde ile 8 milyon 437 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 2 bin 656 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

GİRİŞ 14.02.2025 08:16 GÜNCELLEME 14.02.2025 09:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyuşturucu satıcılarına yönelik son 3 haftada Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Operasyonların cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince 3 bin 757 ekip, 9 bin 392 personel, 40 hava aracı ve 75 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, bu kapsamda, 1 ton 806 kilogram uyuşturucu madde ile 8 milyon 437 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 2 bin 656 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.

Bakan Yerlikaya, "Küresel bir felaket olan uyuşturucu ile mücadele; yalnızca bir güvenlik meselesi değildir, yarınlarımızın da meselesidir. Her sokakta, her caddede, her köşe başında biz varız! Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Evlatlarımızın geleceğini karartmalarına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 15 saat önce Şikayet Et
    Suçlular organize olup çetelesirse böyle 3-5 gram değil 1 ton uyuşturucu, yüzbinlerce uyusturucu hap havalarda uçusur, 2500 civarı kişi yakalanmış, kaçı ceza görecek ne kadar yatacak, 3 ay 3 yil sonra sokakta yine devam edecekler. İnfaz yasası bir felaket, düzeltin.
    Cevapla
  • cahit 15 saat önce Şikayet Et
    Eski den gramla kg la yakalanıyordu şimdi yüzlerce kg tonlarca kg yakalanıyorsa sürekli oran yükseliyor satıcı çoğalıyorsa yasalar yetersizdir ele başlarının yaşam hakkı olmamalı alt tabakada olanları da mutlaka çalışma kamplarında çalıştırmalı
    Cevapla
  • Misafir 15 saat önce Şikayet Et
    polis yakalar hâkim bırakır. HAGB denen kanun kaldırılmalı çünkü bu kanun bilerek yapanida serbest birakiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Saar'dan skandal Filistin duyurusu: Filistin, İsrail toprağıdır...
Dünyanın en çok kazanan sporcuları açıklandı! Zirvede sürpriz yok, fark çok